Најљепши поклон за вијек постојања дервентског Текстилца

Милан Зубовић
Најљепши поклон за вијек постојања дервентског Текстилца

Дервента - Реализација пројекта "Квадрат за будућност" улази у завршну фазу, пошто је на помоћном терену Фудбалског клуба Текстилац из Дервенте почело постављање вјештачке траве.

Ово је прелијеп период за клуб који ће идуће године прославити 100. рођендан и уједно моћи да се похвали модерном инфраструктуром, неопходном за даљи развој и напредовање. Већ је завршено постављање ивичњака, као и три тампонска слоја, што је неопходно урадити приликом изградње оваквог терена димензија 100 пута 64 метра. Влати траве дуге су шест центиметара, а она ће бити у двије боје, свијетло и тамнозеленој. Пошто испуњава све међународне стандарде на новом терену моћи ће да буду игране званичне утакмице.

- На опште задовољство свих у клубу, кренувши од играча, управе, па оних најмлађих почело је постављање вјештачке траве, за шта је потребно од десет до 15 дана. Надам се да ће нам временске прилике ићи на руку те да ћемо терен моћи да користимо за тридесетак дана, пошто треба да буде постављено и 12 нових ЛЕД расвјетних тијела да би могли да буду одржавани и тренинзи у ноћном термину док још треба да буде завршена ограда око игралишта, голови и кућице за резервне играче - изјавио је члан управе Текстилца Давор Пијетловић.

Пројекат је започет крајем марта прошле године и коштаће између 450.000 и 500.000 марака. Влада Републике Српске обезбиједила је 250.000 марака док је остали дио обезбиједило руководство Текстилца предвођено привредницима Бојком Гатарићем и Савом Ружојчићем, уз подршку општине Дервента. Уједно, била је покренута акција продаје ваучера који су коштали 50 КМ, а на "плаво-бијелој" вечери прије годину и по скупљено је 39.000 марака.

- Није јефтино, али ће нам много значити, јер у клубу имамо девет омладинских селекција па је тешко искомбиновати све тренинге због обавезе дјеце у школама. Када поставимо рефлекторе биће нам много лакше да се организујемо док ће и нашим члановима бити лакше на тренинзима, тако да је ово одлична ствар за наш клуб и град - додао је Пијетловић.

Гаранција

Пијетловић је истакао да вјештачка трава кошта око 250.000 марака док је гаранција на њу, уз редовно одржавање 20 година. Напоменуо је да она идентична оној која је прошле године постављена на помоћни терен Градског стадиона у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана