Модрича са Јелићем машта о два трофеја

Дарко Пашагић
Модрича са Јелићем машта о два трофеја

Бањалука - Фудбалери Алфа Модриче покушаће данас од 17 часова на свом терену да сачувају предност од 3:2 из првог полуфиналног сусрета Купа Републике Српске против Радника и пласирају се за завршницу.

Пласманом међу четири екипе друголигаш из Модриче је већ остварио велики успјех, а чињеница да има предност од девет бодова у Другој лиги РС, група запад говори да се опет са поштовањем прича у фудбалском клубу из града уља. Најзаслужнији за тај препород је некадашњи играч овог клуба, а од прије четири године и предсједник Петар Јелић, син покојног предсједника РС, Милана, под чијим је вођством Модрича била шампион БиХ и освајач Купа БиХ и играла на европској сцени.

- Када сам дошао прије четири године дуговања су била нешто већа од 850.000 марака и први циљ је био да се стабилизујемо. Направљени су репрограми са већином повјерилаца и на крају 2020. године требало би да будемо на позитивној нули. Ове сезоне одлучили смо да кренемо узлазном линијом и резултати су на срећу видљиви - нагласио је Јелић.

У првом сусрету полуфинала Купа Српске Модричани су славили против премијерлигаша у Бијељини, али истичу да још ништа није готово.

- Радник нас је вјероватно потцијенио и зато је резултат био у нашу корист, али се не заваравамо. Неће нам бити нимало лако да дођемо до финала, мада би то био сјајан успјех. Што се тиче првенства, битка се полако приводи крају. Имамо позамашну предност, али док и математички не обезбиједимо титулу, нећемо размишљати о Првој лиги - додао је Јелић.

Уз ветерана међу стативама Бојана Трипића у редове Модриче вратио се и Дарио Дамјановић, који је ову средину напустио још 2003. године, а међувремену је играо за Хајдук, руску Луч Енергију, њемачки Кајзерслаутерн...

- Вратио сам се практично кући и могу да кажем да је овдје најљепше. Поново је направљена здрава средина и сигуран сам да ће она у наредним годинама расти и достићи некадашње висине. Што се тиче реванша са Бијељинцима биће тешко поновити подвиг из првог сусрета. Међутим, спортски је надати се и маштати ове сезоне о два трофеја. Веома близу смо повратка међу прволигаше, а било би лијепо да том пехару додамо и онај намијењен освајачу Купа - истакао је Дамјановић.

У другом реванш сусрету полуфинала Купа БиХ данас од 17 часова у Крупи на Врбасу састаће се домаћа Крупа и требињски Леотар, а први сусрет на "Полицама" завршен је без погодака.

Историја

Фудбалски клуб у Модричи основан је 1922. године под именом Рогуљ. Првих година постојања често је мијењао имена и тек послије Другог свјетског рата добио је име Модрича. Највећи успјех у некадашњој Југославији остварен је у сезони 1968/69, када су освојили прво мјесто и наслов аматерског првака БиХ, те друго мјесто на такмичењу за аматерског првака Југославије. Били су финалисти Купа СФРЈ у БиХ у сезони 1965/66. Модрича Максима била је првак РС (2002/03), а побједник Купа Српске четири године касније. Тријумфовали су у Купу БиХ у сезони 2003/04. и тада су први пут изборили пласман на европску сцену. У сезони 2007/08. постали су прваци БиХ и играли квалификације за Лигу шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана