Младост на прагу осмине финала

Никола Лучић
Младост на прагу осмине финала

Детинхем - Одбојкаши Младости из Брчког налазе се на корак од највећег европског успјеха када је бх. одбојка у мушкој конкуренцији у питању, јер су остварили велику побједу на гостовању код холандског Ориона у првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ купа са 3:1 (24:26, 25:21, 28:26, 25:21).

Иако су Холанђани били фаворити, изабраници Бранка Мишића показали су квалитет и сасвим заслужно дошли до тријумфа који их је довео у одличну позицију пред реванш у Брчком у сриједу.

- Никада нико из БиХ није био у осмини финала ЦЕВ купа и надам се да ћемо ми бити први. Била је ово јако тешка утакмица. Орион је снажан тим. Након изгубљеног првог сета услиједила је пауза од 40 минута, и послије тога наша перфектна игра. Презадовољан сам наступом цијеле екипе, Немања Божић имао је 27 поена, а одличну утакмицу одиграо је и Радослав Јањић којег су доста оптеретили - рекао је тренер Мишић.

Он је изјавио да је сигуран да се Холанђани неће предати без обзира на пораз на домаћем терену. 

- Они ће бити још неугоднији у реваншу. За пролаз су нам потребна два сета, али не смијемо калкулисати, морамо ићи на побједу. Поново ће бити тешко јер је њихова екипа јако добра и висока, имају одличан блок и флот сервис. Надамо се и да ћемо имати велику подршку са трибина - закључио је Мишић.

Презадовољан побједом, али и карактером који су Брчаци показали, био је најбољи одбојкаш РС за ову годину Радослав Јањић.

- Успјели смо себи да докажемо да смо екипа која има шта да каже у Европи. Холанђани су веома добра екипа, веома јака технички и није нимало лако играти против њих. Боље смо се снашли након прекида до којег је дошло јер први сет нисмо играли са лоптама које су предвиђене за овај ниво такмичења, а све због велике грешке судија. Направили смо одличан посао, али морамо да га завршимо - поручио је Јањић.

Уколико елиминишу Орион, Брчаци ће у осмини финала играти против побједника дуела између холандског Гронингена и швајцарског Линдарена. Швајцарци су добили прву утакмицу на свом терену резултатом 3:1.

 

Пораз Гацка

Одбојкашице Гацка поражене су у првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ Челенџ купа од Хапоел Кфар Саба 0:3 (19:25, 18:25, 23:25). Изабранице Саше Слијепчевића ће тако имати јако тежак задатак да дођу до преокрета у реваншу који је на програму у сриједу у Кфар Саби од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана