Младост из Мркоњић Града јача редове: Марковић стигао, чекају Тубака

Милан Зубовић
Младост из Мркоњић Града јача редове: Марковић стигао, чекају Тубака

Мркоњић Град - Ново име међу кошаркашима Младости је Милош Марковић који се са екипом из Мркоњић Града договорио о једногодишњој сарадњи.

Његовим доласком Мркоњићани су ријешили дефицит на позицији крилног центра и практично комплетирали тим за идућу сезону у Лиги БиХ. Очекују још долазак центра Драгана Тубака, са којим управа преговара, и он би у скорије вријеме требало да продужи сарадњу са екипом чији је дрес носио током Лиге за опстанак. Марковић је у каријери играо за Грађански, мостарски Студент, тузланску Слободу, Бошњак, Хемофарм, Лашко... Прије Марковића екипу су појачали бекови Коча Јововић и Стефан Митровић који су стигли из Вршца, те крило Гојко Суџум. Из прошлосезонског тима остали су Владимир Алексић, Срђан Милановић, Ђорђе Алексић, Сретен Кљајић, Душан Јотић и Мирко Љубоја.

- Очекујемо да нам се Тубак придружи, чиме би екипа била формирана. Остала је окосница тима из прошле сезоне па би новајлије требало што лакше да се уклопе. Са Милошевићем добијамо на искуству под кошем, јер се ради о играчу који је играо за велики број клубова па ће нам веома добро доћи. Планирамо да првом тиму прикључимо неколико младих кошаркаша и видимо на кога од њих можемо рачунати у будућности. Хтио бих једног младог играча на позицији бека да прикључим екипи - изјавио је тренер Младости Горан Сладојевић.

Почетак припрема заказан је за 27. август, док ће једна група кренути са радом између 10. и 15. августа. Све би требало да буде обављено у Мркоњић Граду као и на оближњој Балкани. Прошле сезоне Младости је замало измакао пласман у Лигу за првака БиХ, док су у Лиги за опстанак без већих проблема стигли до задатог циља.

Мијовићу отворена врата

Прошлосезонски члан Стефан Мијовић није обновио сарадњу са клубом јер је у потрази за бољим ангажманом, док је Сретен Кнежевић раније отишао у Рогашку.

- Мијовић је био један од бољих играча прошле сезоне и надамо се да ће наћи уносан уговор, а ако не успије у томе, наша врата су му увијек отворена - казао је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана