Млади рукометаши играју Голићу у част

Синиша Котараш
Млади рукометаши играју Голићу у част

Бањалука - Удружење за промоцију и праћење развоја спорта “Промоспорт” организоваће овог викенда први Међународни омладински рукометни турнир “Хенд ту хенд”.

На њему ће, од 24. до 26. августа, у двије категорије, У16 и У14, наступити 12 екипа из Словеније, Хрватске и БиХ. Турнир је посвећен сјећању на легендарног средњег бека и дугогодишњег директора Борца Мому Голића, па носи и ознаку “11МГ”. Директор турнира је прослављени рукометаш Борца и репрезентације Југославије, Момин син Небојша Голић, а промотори ће бити Данијел Шарић и Андреј Голић.

- Идеја о организовању једног оваквог турнира постоји већ неколико година, али су се тек сада створили сви услови за његово одржавање. Хвала мојим сарадницима из Удружења Саши Грбићу, Давору Тојчићу и Данијелу Миловцу, без којих се ништа не ­би могло урадити. Током свих ових година доста смо путовали, наши клинци су учествовали на многобројним турнирима и сада је дошло вријеме да на неки начин узвратимо за гостопримство на које смо наишли у многим срединама - истакао је Небојша Голић.

На првом Међународном омладинском турниру “Хенд ту хенд” учествоваће млади рукометаши Цеља, ППД Загреба, Дугог Села, Копривнице, Вировитице, Запрешића, Козаре из Козарске Дубице, брчанске Локомотиве, Грачанице, Слоге из Добоја, Максимир Пателе, те бањалучког Борца. Све утакмице биће одигране у Спортској дворани “Борик” и дворани кампуса. У млађој категорији наступиће 12 екипа, у старијој осам, прве утакмице су на програму у петак од 9.30 часова, а свечано отварање исти дан у 17.

- Жељели смо да угостимо најбоље екипе из региона и да овај турнир буде заиста квалитетан. Долазе нам дјечаци из Цеља и ППД Загреба, као и вишеструког шампиона Хрватске Дугог Села. Мислим да нећу погријешити ако кажем да ће то бити права мини лига шампиона - поручио је Голић.

Прича будућности

Организатори уједно поручују да ће овај турнир имати много већи значај јер током три дана желе да свим гостима Бањалуке представе свој град у што љепшем свјетлу.

- Биће то једна права прича будућности која ће, надам се, трајати дуго, дуго - поручио је Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана