Млади џудисти учили од најбољих

Никола Лучић
Млади џудисти учили од најбољих

Бањалука - Седми међународни семинар и џудо камп “Дани џудо спорта Бањалука 2018” у организацији ЏК Звијезда оправдао је очекивања организатора и учесника.

Као и сваке године дјеца, али и они старији имали су прилику да уче од најбољих џудиста са ових простора. Један од оних који сваке године долази у Бањалуку како би своје искуство и знање пренио на учеснике кампа је и црногорски џудиста Срђан Мрваљевић. Он је нагласио да овакви кампови имају велики значај у промоцији и афирмацији овог спорта.

- Овакав начин тренинга је нешто што се практикује у Европи и свијету те без оваквог начина рада нема ни напретка. Камп је из године у годину је све јачи и масовнији, а овдје сам од почетка и могу да видим тренд раста - рекао је Мрваљевић.

Додао је да је веома позитивно то што најмлађи имају прилику да уче од искусних џудиста.

- Дјеца уче од старијих и свакако је добра ствар што имају прилику да тренирају са искуснијима од себе. Сјећам се када сам био на почетку каријере колико ми је значило кад дођем у прилику да тренирам са великим звијездама - поручио је Мрваљевић, пред којим су квалификациони турнири за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Ријечи хвале за организацију и услове које су учесници кампа имали у граду на Врбасу има и најбоља џудисткиња из БиХ Лариса Церић.

- Добити пет дана у оваквој дворани у овим условима је заиста сјајно, сви смо презадовољни. Организатор Јасенко Делић и његов тим су се заиста потрудили да се осјећамо као код куће. Када су учесници у питању, искрено мислим да има доста потенцијала, али је на њима да га максимално искористе и дођу до великих резултата - рекла је Лариса, којој у наставку сезоне предстоје “Гранд при” митинзи у Загребу и Будимпешти, те Свјетско првенство у Бакуу од 20. до 27. септембра.

Један од полазника кампа био је члан Џудо клуба “Академик” из Никшића Никола Гушић.

  • Прошле године сам први пут дошао у Бањалуку и напредак је видљив. Све већи шампиони, који имају европске и свјетске медаље, долазе у Бањалуку и вјерујем да ће овај камп постати један од најбољих у региону - рекао је Гушић.

Најмлађи учесници задовољни

Један од најмлађих полазника био је и члан Џудо клуба Бањалука Ђорђе Пајић. Он је нагласио да је учешће на кампу велико искуство за њега и његове вршњаке.

- Дружимо се и тренирамо, било је доста спаринг партнера и већ се веселим учешћу и наредне године - рекао је Пајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана