Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: Све што направимо до краја биће бонус

Дарко Пашагић
Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: Све што направимо до краја биће бонус

Бијељина - Фудбалери Радника овог прољећа биљеже сјајне резултате, а за то уз играче сигурно највеће заслуге припадају младом стручњаку Младену Жижовићу.

Бијељинци су у четири кола наставка шампионата освојили десет бодова, нису примили ниједан гол па су се учврстили у горњем дијелу табеле. Први циљ је практично испуњен, јер још само теоретски могу да испадну, али је у пракси такав расплет практично немогућ. Они мало оптимистичнији вјерују да ни Европа није далеко с обзиром на позицију и тренутну форму.

- Пред почетак сезоне једини циљ нам је био опстанак и сада смо на корак од њега. А све остало што се деси је бонус. До краја је у игри још 30 бодова, може свашта да буде, али је реално да је о пласману на међународну сцену рано размишљати. Наравно, ако се укаже прилика покушаћемо да је искористимо - нагласио је Жижовић.

Практично из “копачки” сјео је на клупу Радника, прво као помоћник Славку Петровићу, а потом Небојши Милошевићу, да би од маја 2017. године самостално почео да води екипу.

- Од првог дана када сам почео да радим као тренер трудио сам се да се не осјети што сам се са неким играчима годинама заједно борио за бодове и то се показало као исправан потез. Можда ми је помогло и то што сам већ пред крај играчке каријере почео да се тренерски едукујем. Велике заслуге за мој развој припадају Петровићу. За вријеме које је провео у Раднику показао је колико је велики професионалац и колико има добре организационе квалитете. Све сам то упијао и сигуран сам да ми данас много помаже у тренерском развоју - наставио је Жижовић, који ће у децембру напунити 39 година.

Пред крај првог дијела шампионата клуб је упао у резултатску кризу, али нико од челника Радника није ни помишљао да смијени тренера.

- Када смо правио планове пред почетак сезоне знали смо да се та криза мора десити. Јер играло се 19 кола, плус Куп РС и Куп БиХ, а ми објективно нисмо имали довољно дугачку клупу. Проблем је настао када су се нагомилале повреде, картони, појединце је стигао умор и наравно то се одразило на резултатима. Међутим, Управа клуба на челу са Младеном Крстајићем је била свјесна ситуације и нисам стварно имао никаквих проблема око останка на клупи - истакао је Жижовић.

Чинило се да ће се криза са краја јесени продужити, јер је током зимског прелазног рока Бијељину напустио велики број стандардних првотимаца.

- На срећу није се то десило јер смо довели циљана појачања, која су већ у првим колима показала колико вриједе. Очекујем још неке од њих да дођу у топ форму и онда би требало да играмо још љепши фудбал - рекао је овај рођени Рогатичанин.

Добру прилику да увећају бодовни салдо Бијељинци ће имати у наредном колу, када ће послије репрезентативне паузе, 30. марта бити гости “фењераша” Крупе.

- Неће то бити лака утакмица, јер ће нови-стари тренер нашег наредног ривала Слободан Старчевић до тада још више посложити ствари, а на руку им је ишао и реми на “Кошеву” у прошлом колу. Њихова предност је и подлога на којој стално играју, а нама не одговара. Уз све то у Крупи имам доста пријатеља са којима са играо и стварно ми је жао што се налазе у тешкој ситуацији. Међутим, на терену неће бити попуста и вјерујем да можемо наставити успјешну серију - додао је Жижовић.

Трофеји

Младен Жижовић је у краткотрајној тренерској каријери са Радником освојио два Купа Републике Српске, 2017. и 2018. године. Као играч био је знатно успјешнији. Са Бијељинцима је био шампион Српске 1999, освојио Куп БиХ и Куп РС 2016. године. Док је боравио у редовима Зрињског овај тим је био шампион БиХ 2009, годину дана раније освајач Купа. У Албанији је са Тираном освојио куп 2011, а са Борцем Куп РС 2012. године. Одиграо је и четири утакмице са репрезентацију БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана