Младен Жижовић проглашен најбољим тренером Бијељине: Круна за сав досадашњи рад

Дарко Пашагић
Младен Жижовић проглашен најбољим тренером Бијељине: Круна за сав досадашњи рад

Бијељина - Шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић, који је проглашен за најбољег тренера Бијељине у 2018. години, сматра да је ово признање круна за сав његов досадашњи рад, али и велики подстрек за будућност.

Нагласио је да ово признање не схвата као лично, већ га дијели са цијелим стручним штабом Радника, али и свима у бијељинском премијерлигашу.

- Ово је сатисфакција за све оно што је клуб постигао у претходне двије године, када смо били учесници Лиге за првака те побједници Купа Републике Српске. Наравно то никада не бих успио без одличних сарадника, али и свих у клубу са којима дијелим и добро и зло - нагласио је Жижовић.

Он, међутим, нема много времена за прославу признања, јер је други дио шампионата пред вратима.

- Имамо још десетак дана да видимо гдје смо и шта смо. Клуб је доживио велике промјене у играчком кадру, поготово у фази одбране, тако да то треба све укомпоновати - наставио је млади стручњак.

Пред полазак на Црногорско приморје Бијељинци су савладали Орашје са 2:0, а у Будви су одиграна још четири сусрета. Савладан је Рудар из Пљеваља са 2:1, ремијем су завршили мечеви са Бокељом (0:0) и Јединством из Бијелог Поља (1:1), а једини пораз доживљен је од Тузла ситија (0:2).

- Задовољан сам послом који смо урадили на припремама и сигуран сам да ћемо потпуно спремни ући у наставак сезоне. Најважније нам је било да у овим мечевима нико не доживи било какву повреду и на том пољу нам се посрећило. Сада што прије треба да се привикнемо на траву, јер смо све и једну утакмицу одиграли на вјештачкој подлози. То ће нам бити приоритет у наредним данима, а за то ће нам одлично послужити и генерална провјера, коју у суботу имамо на нашем стадиону против Лознице - истакао је Жижовић.

Очекује да клупски планови у наставку сезоне буду испуњени у потпуности.

- Убијеђен сам да ћемо без проблема остварити опстанак, само је питање послије којег кола ће он бити осигуран. Уз све то, жеља свих у клубу је да одбранимо трофеј намијењен побједнику Купа Републике Српске и тако четврти пут узастопно подигнемо пехар. Већ смо у полуфиналу и не видим  разлога да поново не будемо најбољи у овом такмичењу - додао је Жижовић.

 

Симоновић велико појачање

Кормилар Радника сматра да ће посљедњи новајлија штопер Милош Симоновић бити велико појачање, али тек када дође у праву форму.

- Сви знамо да је ријеч о изузетно квалитетном играчу, који је забиљежио и један наступ на А селекцију Србије, али са нама није одрадио припреме и сигурно ће морати да прође доста времена да дође до жељене форме. Са њим морамо бити стрпљиви и сигуран сам да ће нам се то исплатити - нагласио је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана