Младен Плакаловић најбољи спортиста општине Пале у 2018. години

Срна
Младен Плакаловић најбољи спортиста општине Пале у 2018. години

Пале - Члан Ски-клуба "Сарајево" из Источног Сарајева Младен Плакаловић проглашен је вечерас за најбољег спортисту општине Пале за 2018. годину, а Џудо клуб "Романија" за најуспјешнији спортски клуб.

Најуспјешнији спортски радник је Зоран Ћосић из Фудбалског клуба /ФК/ "Олимп", а најуспјешнији тренер Дражен Суботић из Џудо клуба "Романија".

Специјална признања за несебичну помоћ у организацији бесплатног скијања на Јахорини кроз коју је прошло 4.500 полазника са Пала, добили су директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и радник Лазар Глуховић.

Признања су додијељена и за осталих девет најуспјешнијих спортиста у општини Пале, међу којима и Његош Михајловић из Удружења за дјецу и омладину са посебним потребама "Сунце".

Најбољи спортиста општине Младен Плакаловић рекао је новинарима да је ово други пут да је изабран за најбољег спортисту, а да то није очекивао јер тренира смањеним интензитетом с обзиром да се запослио.

"Одрадио сам прошлу сезону врло добро. Надам се да ће ови момци који су перспективни наставити мојим корацима и да ће скијашко трчање на нивоу БиХ напредовати много више него што је сада. Надам се да ће општина и остале институције обратити пажњу на све спортове како би били на завидном нивоу", истакао је Плакаловић.

Награђени тренер Дражен Суботић из Џудо клуба "Романија" рекао је да му признање као тренеру и за спортски клуб значи много, наводећи да су то заслужили својим радом, те да ће то оправдати и у наредном периоду наставити са добрим резултатима.

Он је додао да у овом клубу да имају освојених 10 републичких медаља, шест на нивоу БиХ, имају најбољи резултат у Републици Српској у џудоу који је остварила Јелена Арнаут када је постала првакиња Балкана освојивши златну медаљу у Македонији.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим награђеним спортистима и пожелио им да остваре нове успјехе.

"Задовољни смо награђеним спортистима, али када је ријеч о спорту, увијек може боље и више. Скоро 200.000 КМ смо у току прошле године одвојили за спорт и то није мала цифра. Као начелник бићу срећнији када то буде много више", истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, претходну годину и почетак ове карактеришу изградња инфраструктуре за развој спорта на шта у овој општини могу бити поносни, а то се односи на ски-стазе "Дворишта", ски-центар "Равна планина", дворану "Пеки", што ће бити предуслов за напредак.

Југовић је рекао да Пале имају довољно капацитета и потенцијала, с обзиром колико имају становника и спортиста, да могу ићи напријед.

Свечаност проглашења спортисте године одржана је у Спортско-пословном центру "Пеки", а по њеном завршетку услиједило је финале Светосваског турнира у малом фудбалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана