Мисли фудбалера Борца усмјерене ка Премијер лиги

Синиша Котараш
Мисли фудбалера Борца усмјерене ка Премијер лиги

Бањалука - Фудбалери Борца окупили су се на Градском стадиону и одрадили први тренинг на почетку припрема за предстојећу сезону.

Бањалучани су административним путем избачени из Премијер у Прву лигу Републике Српске, па је за шефа стручног штаба Дарка Војводића и његове изабранике једини циљ повратак у највиши ранг. “Црвено-плави” су међу посљедњима од прволигаша стартовали са радом, али Војводић је истакао да то није неки проблем.

- Опет се уклапамо у оних оптималних шест недјеља, колико је потребно за квалитетне припреме. Истина, више бих волио да смо кренули први, али ни овако није лоше - нагласио је Војводић.

Стратег Борца предочио је и план припрема те нагласио да жели што већи број припремних утакмица јер је то најбољи начин да се једна потпуно нова екипа уигра.

- Прве двије недјеље, током којих ће бити обављена сва неопходна тестирања те љекарски прегледи, радићемо у Бањалуци. Након 20. јула планирано је да одемо на Тјентиште, а тада бисмо већ почели и с одигравањем припремних утакмица. Волио бих да тих мечева имамо што више да бисмо се уиграли. Било би одлично да снаге одмјеримо и са неким јачим ривалом од нас да бих видио како ће се екипа понашати. У сваком случају, минимално ћемо одиграти неких пет или шест сусрета - рекао је Војводић.

Када је у питању играчки кадар, Војводић је нагласио да би волио да у дресу Борца види још неколико квалитетних фудбалера.

  • У првих неколико дана морамо да добро видимо чиме располажемо и шта нам још треба да бисмо заокружили екипу за предстојеће првенство. Није сигурно ни да неко од играча који су тренутно са нама напусти Борац, али је, бар оквирно, ово садашњи играчки кадар. Задовољан са овим што имам, као и појачањима и, вјерујте, нимало се не бих устручавао да с овим тимом сада заиграм и Премијер лиги. Али, свакако ћемо настојати да у наредним данима доведемо још неко звучно и квалитетно име - закључио је Војводић.

Списак играча

На прозивци Борца било је присутно 26 играча. То су: голмани: Горан Вуклиш, Марко Саватовић и Немања Тркуља, те играчи: Синиша Дујаковић, Данијел Мајкић, Бојан Буразор, Александар Радуловић, Милош Жеравица, Милош Чудић, Ђорђе Ћосић, Никола Мазић, Демир Јакуповић, Стефан Дујаковић, Владимир Арсић, Никола Турањанин, Милан Шикањић, Петар Илић, Марко Кујунџић, Никола Мојовић, Лука Дамјановић, Игор Аничић, Саша Кајкут, Владан Даниловић, Немања Триван, Бојан Батар и Љубиша Рељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана