Мирко Микић, тренер рукометаша Борца м:тел: Реванш чекамо као да нисмо славили

Синиша Котараш
Мирко Микић, тренер рукометаша Борца м:тел: Реванш чекамо као да нисмо славили

Вогошћа - Нови тренер рукометаша Борца м:тел Мирко Микић побједом је дебитовао на клупи Борца, а његов тим направио је велики корак према пласману у осмину финала Челенџ купа, пошто је у првој утакмици трећег кола славио у Вогошћи са 23:22 (10:10).

Микић, који је наслиједио Бојана Унчанина, имао је свега неколико дана на располагању да покуша нешто да промијени у игри свог тима. Одбрана је била на високом нивоу и донијела је тријумф Бањалучанима.

- Нама је и прије одбрана била много бољи дио тима, што се показало и на овој утакмици, док на неким рјешењима у нападу морамо много више да радимо. Знали смо шта нас чека, али једноставно нисмо имали довољно времена да уиграмо нека нова рјешења, посебно у нападу. Ипак, било је и неких ствари које су већ сада много боље и сигуран сам да ће ускоро све то доћи на своје - истакао је Микић.

Бањалучани су током цијелог првог полувремена имали предност, али је домаћин ипак успио да на одмор оде у егалу (10:10). Борац је имао “плус три” у 50. минуту (19:16), али је домаћин до краја ипак успио да пораз сведе на само погодак разлике, 22:23. Најефикаснији код Борца били су Бојан Рађеновић и Владан Ђурђевић са по пет погодака, а Бојан Љубишић имао је 11 одбрана, док је у Вогошћи бриљирао голман Дамир Ефендић, који је одбранио три седмерца.

- Имали смо договор да од првог минута играмо као да смо код куће и ривалу јасно ставимо до знања да смо дошли с намјером да побиједимо. Били смо одлучни да не насједамо на било какве провокације, али је утакмица ипак била за нијансу грубља него што смо очекивали. Побједа пуно значи, али ћемо у реваншу играти као да је нисмо остварили јер у рукомету један погодак разлике не значи ништа - категоричан је Микић.

Реванш је у суботу од 20 часова, док ће Бањалучани у сриједу играти против Слоге у Добоју.

Плави картон Миљковићу

Утакмица у Вогошћи била је у појединим моментима и прегруба, па је судијски пар из Холандије Руд и Пол Герец прво у 15. минуту показао директан црвени картон домаћем рукометашу Селведину Омахићу, а два минута касније и директан плави картон Стефану Миљковићу, играчу Борца. Плави картон, према пропозицијама, значи да Миљковић неће моћи да наступи у реваншу, док је за Омахића довољна казна и то што није играо до краја утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана