Мирко Микић, тренер Борац m:tela: Против најбољих се највише научи

Душан Репија
Мирко Микић, тренер Борац m:tela: Против најбољих се највише научи

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела добили су најтежег могућег ривала у четвртфиналу Челенџ купа, ЦСМ Букурешт, али поручују да се не предају унапријед и да ће покушати да приреде изненађење.

Једина жеља тренера Мирка Микића и скоро свих играча пред жријеб у Бечу била је заобиђу Румуне, али она није услишена. Букурешт је скуп интернационалаца из Бразила, Ирана, Чешке, Туниса, Македоније и БиХ, који су потпомогнути домаћим играчима, махом репрезентативцима, врло озбиљан противник. До четвртфинала су били врло убједљиви против кипарског Парнасоса и чешке Дукле те важе за првог фаворита трећег по јачини европског такмичења.

- Желио сам да их избјегнемо јер су објективно на нивоу клубова који играју Куп ЕХФ-а, али ми је у другу руку драго јер ћемо играти двомеч са врло јаким противником. То је наша жеља и једини начин да напредујемо, играчки, али и што се тиче имиџа клуба. Дефинитивно су квалитетнији и искуснији, али мислим да имамо шансе. Моји момци се сигурно неће предати, поготово што је реванш пред пуним “Бориком”, а када је тако свашта може да се деси - сумирао је Микић.

Прва утакмица биће играна 23. или 24. марта у Букурешту, а реванш седам дана касније у Бањалуци. У случају да “црвено-плави” приреде изненађење, противник у полуфиналу биће им побједник двомеча Визе - Нева.

- Они су фаворити, имају по два врхунска играча на свим позицијама. Биће баш тешко, али се нећемо унапријед предати. Волио бих кад бисмо у Букурешту направили добар резултат, па да у “Борику” буде још боља атмосфера него против Швијесе. Даћемо све од себе да се то и деси, али до тада имамо још много посла - поручио је десно крило Борца Милош Њежић.

Бањалучани су синоћ играли реванш меч Купа Бих у Добоју, а већ у суботу очекује их првенствени окршај у Дервенти.

Парови четвртфинала

Динамо Виктор - АЕК

Мадеира - Дикен

Визе - Нева

Букурешт - Борац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана