Мирко Микић, нови тренер рукометаша Борца м:тел: Мањак времена противник за нове идеје

Душан Репија
Мирко Микић, нови тренер рукометаша Борца м:тел: Мањак времена противник за нове идеје

Бањалука - Тренер рукометаша Борца м:тел у идућем периоду биће Мирко Микић, који је на клупи замијенио Бојана Унчанина.

Управни одбор клуба процијенио је да резултати и игра у досадашњем дијелу сезоне нису били задовољавајући те одлучио да шансу, као привремено рјешење, добије Микић. С обзиром на то да је био први Унчанинов сарадник, а уједно и спортски директор, период прилагођавања у односу тренер-играчи требало би да буде безболан. То је изузетно важно, јер су на прагу изазови у којима Борац мора бити на висини задатка. Већ у суботу је први меч треће рунде Челенџ купа у Вогошћи, а до краја полусезоне 19. децембра “црвено-плави” ће одиграти чак 11 утакмица.

- Све се десило помало изненада, позвали су ме и питали да ли бих прихватио нову улогу и пристао сам. Упоредо ћу наставити да радим и као спортски директор, а све детаље ћемо утаначити у идућих неколико дана. Што се тиче игре, премало је времена да нешто мијењам до меча са Вогошћом, али имам неколико својих идеја, посебно када је у питању игра у нападу и трудићу се да их имплементирамо у идућих неколико мечева. Из искуства знам да играчи углавном одреагују позитивно на шок терапију па се надам да ће тако бити и овај пут - рекао је Микић.

Играчи ће имати и додатни мотив за суботњи меч, јер им је јуче исплаћена једна плата па потпредсједник клуба Маринко Умичевић очекује бољу игру и максимални ангажман у наредним мечевима.

- Срамота је да Борац изгуби у Горњем Вакуфу, да Грачаница слави у “Борику”... Плата јесте каснила, трудимо се на све начине да пронађемо рјешења за заостатке из прошле сезоне, али се бојим да је то све само бајпас. Чак сам размишљао и да поднесем оставку, јер је ситуација стресна практично из дана у дан. Још једном апелујем на Владу РС и институције да клуб као што је Борац буде државни пројекат. Немамо ништа против да контролишу сваку марку коју би дали, али мислим да је то једини начин да направимо искорак - рекао је Умичевић.

Конкурс за предсједника

Досадашњи предсједник клуба Милан Радовић затражио је да буде разријешен дужности па ће Борац у идућем периоду тражити новог првог човјека, као и попуну Управног одбора.

- Мој приједлог је да распишемо конкурс за предсједника и видимо да ли ће се ико јавити. Разговарали смо са неколико кандидата за које смо мислили да би били добро рјешење, али нико од њих није показао интерес. Зато је, по мом мишљењу, конкурс најбоље рјешење - рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана