Мирко Микић, Тренер Борац м:тела: Швиеса ривал против којег имамо шансу

Душан Репија
Мирко Микић, Тренер Борац м:тела: Швиеса ривал против којег имамо шансу

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела добро су прошли на жријебу за осмину финала Челенџ купа јер ће им ривал бити литванска Швиеса.

С обзиром на то да су Бањалучани, који нису били носиоци на жријебу, могли добити ЦСМ Букурешт, те руске клубове Неву или Динамо Виктор, може се рећи да су Литванци ривали по мјери иако не треба да се заваравају да ће бити лако. Рукометаши који долазе из изразито кошаркашке земље направили су одличан резултат у трећем колу, јер су на изненађење многих без проблема избацили норвешки Бодо и послали поруку свим ривалима да знају играти. Свјестан је тога и тренер Борца Мирко Микић, који је својевремено као репрезентативац БиХ играо против репрезентације Литваније.

- Колико сам успио на брзину да видим, ради се о доста младој екипи која има квалитет чим је добила Норвежане са 12 разлике код куће. Ипак, моја главна жеља је испуњена - нисмо добили Букурешт, а мислим да са свим осталим ривалима можемо играти. Видио сам да су сви из Литваније, на чему им скидам капу, али вјерујем да можемо направити још један корак у Европи - рекао је Микић.

Први меч требало би да буде одигран у Виљнусу 9. или 10. фебруара, а реванш седам дана касније. До новог европског испита Борац чека још много искушења, а прво је већ вечерас (18 часова) када у “Борик” долази Коњух. Меч осмине финала Купа БиХ отвара серију мечева ова два клуба, јер ће у суботу у Живиницама одмјерити снаге у првенству, а за идућу сриједу заказан је реванш Купа.

- Коњух има младу и незгодну екипу, али мислим да смо у овом тренутку квалитетнији. Нећемо их потцијенити, одиграли смо добро против Вогошће и мислим да можемо поновити такву утакмицу. Уосталом, ми бранимо трофеј у овом такмичењу и вјерујем да ћемо поново отићи далеко. О Челенџ купу тренутно уопште не размишљам, јер имамо још много мечева до тада и времена да се припремимо - рекао је све бољи голман Бањалучана Слађан Суботић.

Осмине финала Купа БиХ

Рукометаши: Борац - Коњух (18 часова), Дрина - Слога (ГВ) (18), Славија - Вогошћа (18), Слобода - Грачаница (18.30), Маглај - Зрињски (19), Дервента - Босна (В) (19), Локомотива - Слога (Д) (19). Извиђач и Леотар играју 22. децембра. Рукометашице: Горажде - Дубица (17.30), Извиђач - “Катарина” (18), Криваја - Хаџићи (19), Добој - “Мира” (19.30), Храсница - Јединство (БЧ) (20). Четвртак: Груде - Илиџа (19 часова), слободна је екипа Јединства из Тузле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана