Мирко Иванић коначно стигао међу “црвено-бијеле”

Душан Репија
Мирко Иванић коначно стигао међу “црвено-бијеле”

Београд - Црвена звезда је успјешно завршила посао, јер је БАТЕ Борисов коначно пристао да прода Мирка Иванића за 1,3 милиона евра, па је црногорски репрезентативац осим великог појачања постао и трећа по вриједности куповина у историји.

Шампион Србије платежно је, наравно, још миљама далеко од европског крема, чак и од средњег сталежа, а уз мало више новца, са колико сада располаже у односу на претходни период, паметне одлуке и мало среће, двије године у низу успио је да игра групну фазу европских такмичења. На стадиону “Рајко Митић” чине све како би наставили континуитет, а Иванић долази са педигреом некога ко може да одлучи кључне утакмице. На крају крајева, скупље плаћени од њега само су Ричмонд Боаћи и промашена инвестиција из 2006. године Такајуки Сузуки, који су плаћени по 2,5 милиона евра. На врху листе је Немања Радоњић, али треба да узмемо у обзир да је приликом његовог доласка из Роме склопљен уговор према којем Римљанима иде 25 одсто од идућег трансфера. Како га је Марсељ платио 12 милиона, “вучици” је аутоматски припало три милиона европских новчаница.

- Наши расходи су око 25 милиона евра годишње, а како од спонзора добијемо око пет, осталих 20 морамо да надоместимо из других извора - бонуса од УЕФА за такмичење у Лиги Европе и Лиги шампиона, те трансфера играча. Ове сезоне зарадили смо 22 милиона од бонуса и 26 од продаје, а да бисмо то правили у континуитету, морамо имати добар тим да обезбедимо групну фазу једног од два такмичења. Пласман аутоматски значи да имамо занимљиве играче за тржиште - објаснио је недавно генерални директор Звезде Звездан Терзић.

Након самог погледа на састав “црвено-бијелих” закључак је да Владан Милојевић има слатке муке. На свакој позицији има по два подједнако квалитетна играча, а понегдје и три. Што је најважније, имаће пола године да искристалише најбољи тим и поново крене у напад на Европу. Звезда има девет бодова више од Радничког и за 15 је испред Партизана, па без обзира на то што ће бодови послије девет прољећних кола бити подијељени, тешко да неко може да је угрози у шампионској трци. Поготово послије оваквог прелазног рока у којем су прије Иванића стигли Немања Милуновић, Милан Гајић, Алекса Вукановић, Милош Вулић и Ерик Јирка.

 

Рекордни трансфери

 

 

Ричмонд Боаћи  - 2,5 милиона евра - (Ђангсу - Црвена звезда, 2018)

 

Такајуки Сузуки 2,5 милиона евра - (Кашима - Црвена звезда, 2006)

 

Мирко Иванић - 1,3 милиона евра - (БАТЕ - Црвена звезда, 2019)

 

Огњен Короман - 1,05 милиона евра - (Терек - Црвена звезда, 2007)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана