Mirićevo iskustvo kapital za Borac

Darko Pašagić
Mirićevo iskustvo kapital za Borac

Zlatibor - Nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Mirić, novi je član Borca. Ofanzivac koji igra uz desnu aut-liniju do sada je igrao za belgijskog Lokerena, a sa Borcem je potisao dvogodišnji ugovor, a nove klupske drugove upoznaće sutra kada stiže na Zlatibor.

Mirić je karijeru počeo u subotičkom Spartaku iz kojeg je 2010. godine prešao u Crvenu zvezdu, a igrao je još i za Radnički iz Kragujevca, bjeloruski Minsk i hrvatski Slaven Belupo, nakon kojeg je otišao u Belgiju. Kada je dolazio u Zvezdu imao je nadimak “subotički Ronaldo”, a njegovo iskustvo definitivno će mnogo značiti Banjalučanima. Odigrao je i tri utakmice za seniorsku reprezentaciju Srbije, a debitovao je 17. novembra 2010. godine na utakmici protiv Bugarske u Sofiji (1:0).

- Dolazak Mirića je još jedan korak ka mnogo jačem Borcu. U pregovorima smo sa još četiri ili pet kvalitetnih i provjerenih igrača, a ishod ovih pregovora znaće se u narednih nekoliko dana - rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Na putu za Zlatibor fudbaleri Borca odigrali su i prvu kontrolnu utakmicu u kojoj su, u Srebreniku, poraženi od Tuzla sitija sa 0:1, a strijelac jedinog pogotka bio je Said Husejinović. Kormilar Borca, Branislav Krunić dao je šansu 22 igrača, tako da je u svakom poluvremenu nastupio kompletno drugi tim.

- Iako smo poraženi, nisam baš nezadovoljan prikazanom igrom, pogotovo u prvih 45 minuta. U nastavku su šansu dobili mlađi igrači koje smo poveli na pripreme i vidio se njihov nedostatak iskustva u odnosu na mnogo kvalitetnijeg rivala. Siguran sam da će u narednim provjerama biti mnogo bolje, pogotovo kada igrači počnu da na treninzima mnogo više rade na uigravanju određenih taktičkih varijanti. Najvažnije u ovom trenutku je da se ekipa što prije kompletira - rekao je Kruinić.

Ekspedicija Banjalučana stigla je juče poslije podne na Zlatibor gdje je odrađen i prvi trening, a naredni kontrolni meč na programu je u petak protiv šampiona Crne Gore, nikšićke Sutjeske. Ujedno, zakazana je i “generalka” uoči početka nove sezone, a Borac će je 13. jula odigrati sa Slobodom u Tuzli.

Poštede

Utakmicu sa Tuzla sitijem su propustili Almedin Ziljkić, Igor Aničić i Zoran Milutinović koji su se žalili na lakše povrede, pa u stručnom štabu Borca nisu željeli ništa da rizikuju. A sredinom prvog poluvremena utakmice sa Tuzla sitijem, Bojan Marković se u jednom skoku sudario sa protivničkim igračem, pa je zadobio rasjekotinu na potiljku. Ipak, nije napuštao igru već je kraj poluvremena dočekao zamotane glave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana