Miloš Žeravica, igrač Borca: Od starta ka tituli

Darko Pašagić
Miloš Žeravica, igrač Borca: Od starta ka tituli

Banjaluka - U premijernom susretu u prvoligaškoj konkurenciji fudbaleri Borca sutra (19.30) ugostiće gradskog rivala Željezničar Sport tim.

Pomalo će zazvučati nevjerovatno da se dva kluba, kojima se uskoro približava vijek postojanja, sastaju u bici za bodove tek poslije 66 godina (1952). Biće to i prilika da se na djelu vidi koliko može tim sa Gradskog stadiona, koji je najveći favorit elite Srpske, a koliko tim sa “Predgrađa” kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih kandidata za selidbu u niži rang, pogotovo kada se zna će se naredne sezone Prva liga biti smanjena na deset klubova.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca “crveno-plavih” Miloš Žeravica smatra da je i prije početka susreta jasno ko bi trebalo da vodi glavnu riječ u ovom susretu, ali da to treba potvrditi na terenu.

- Od starta jurišamo na titulu. Svi su nas unapred proglasili za najvećeg favorita i mi to želimo da potvrdimo na terenu. Siguran sam da ćemo uspeti. Uvažavamo rivala, ali verujem da ne bi trebalo da bude nekih većih problema da zabilježimo startnu pobedu - naglasio je Žeravica.

Poručio je pristalicama Borca da ipak treba da imaju malo strpljenja, jer je tokom ljeta ekipa doživjela velike promjene.

- Bilo je dosta odlazaka, ali i dolazaka. Pokušali smo što više da se uigramo, ali to baš ne ide lako. Ipak, verujem da će stvari veoma brzo leći na svoje mesto - nastavio je Žeravica.

Na Gradskom stadionu su na kraju prošle sezone teško primili vijest da će se zbog nedobijanja licence za nastup u Premijer ligi Borac morati preseliti u niži rang. Mnogi igrači su zatražili raskid ugovora, ali je Žeravica odlučio da ostane.

- Nisam želeo da odem kada je teško, a i svidela mi se vizija koju ima trener Darko Vojvodić, ali i uprava kluba. Cilj je ekspresan povratak u najviši rang i samim tim se otvara mogućnost da ponovo budemo premijerligaši. Banjaluka zaslužuje da gleda najkvalitetniji fudbal u BiH i verujem da će tako biti već od naredne sezone - dodao je Žeravica.

Prije drugog dolaska u Borac jednu sezonu proveo je u islandskom Grindaviku, koji je na kraju šampionata ove zemlje bio peti.

  • To je bio njihov do sada najveći uspeh, a kao što je poznato na Islandu sezona traje od marta do oktobra i igra se 22 kola, zbog toga što u eliti nastupa 12 klubova. Svi tereni su prekriveni plastičnom podlogom i mogu da kažemo da je to bilo nezaboravno iskustvo. Tamo se sve više ulaže u fudbal, a posljednji uspesi reprezentacije, prvo plasman na Evro i dobre igre, a zatim i nastup na SP u Rusiji izazvali su pravi procvat “najlepše sporedne stvari na svetu”. Tamo odlazi sve više i kvalitetnih igrača i kvalitetnih trenera - naglasio je Žeravica.

Sređivanje stadiona

I dok se prvotimci Borca spremaju za start prvenstva na Gradskom stadionu u Banjaluci radna atmosfera. U toku su radovi na semaforu, saniranje ograda, popravljanje kućica za prodaju karata, čišćenje tribina i drugi radovi na uređenju infrastrukture. Sve s ciljem da subotnji gradski derbi sa Željezničar Sport timom bude dočekan u što boljoj atmosferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana