Милош Њежић, рукометаш Борац м:тела: Првенство и Куп биће ријешени у “Борику”

Синиша Котараш
Милош Њежић, рукометаш Борац м:тела: Првенство и Куп биће ријешени у “Борику”

Бањалука - Побједом над екипом Горажда (27:23), рукометаши Борац м:тела наставили су сјајан низ од 11 утакмица без пораза. У посљедњем мечу 16. кола изабраници Мирка Микића остварили су очекиван тријумф, а другу утакмицу заредом најефикаснији у “црвено-плавом” тиму био је Милош Њежић са девет постигнутих погодака.

Неколико дана раније, у тријумфу над Слогом из Горњег Вакуфа постигао је десет, па је на тај начин постао најубојитије Борчево оружје како се сезона приближава крају.

- Игром случаја морао сам да у посљедња два меча одиграм свих 60 минута и мислим да сам своју шансу искористио на најбољи начин. Кренуло ме је, имам висок проценат шута и добио сам на сигурности, што је за нас, младе играче, најважније - каже Њежић.

Пред Бањалучанима је сада серија изузетно тешких утакмица у Купу и првенству, а ривали су екипе које се тренутно налазе у врху бх рукомета. “Црвено-плави” у сриједу гостују у Високом гдје ће са лидером на табели, одиграти прву полуфиналну утакмицу Купа БиХ. Потом им слиједи гостовање у Вогошћи, а онда реванш са Височацима у “Борику”.

- Све утакмице до краја сезоне имају важност, али ова са Босном је посебно значајна. Не само да је полуфинале Купа у питању, већ је то судар двије екипе које се боре и за титулу шампиона. Биће веома тешко јер је Босна, уз нас, вјероватно најквалитетнији тим у лиги и тренутно главни конкурент за титулу. Добар резултат би их спустио на земљу, а нама подигао самопоуздање. Вјерујем да ће се све, и Куп и првенство, ипак рјешавати у “Борику” гдје никоме нећемо дати пардона. Поготово сада, када су најватренији навијачи почели да нас прате на свим утакмицама - категоричан је Њежић.

За крај се осврнуо и на велики низ непобједивости своје екипе.

- Свакако да желимо да тај низ продужимо што је могуће даље. Ми увијек и у свакој утакмици идемо на побједу и трудићемо се да ту серију што дуже наставимо - рекао је Њежић.

Деснокрилни рукометаш за сениорски тим је заиграо већ са 15 година тако да је већ шесту сезону првотимац и полако постаје један од оних чији излазак на терен се подразумијева сам по себи.

- Ишао сам постепено, корак по корак, добијао све већу минутажу, и мислим да сам сада баш сазрио. Јесенас сам имао мало мању минутажу, а Владан Ђурђевић ми је здрава конкуренција, у правом смислу те ријечи. Доласком Микића добио сам већу шансу, слободнији сам, играм без грча, што се одразило на учинак - тврди Њежић.

Жалба на казну

Комесар за такмичење Премијер лиге Зденко Алпеза, казнио је Борац са 500 марака, по пријави делегата Владимира Јовића. Међутим, директор Бањалучана Владимир Бранковић, тврди како ће се клуб жалити на ову одлуку.

- У питању је утакмица са Слогом (ГВ) након које је делегат у извјештају навео да су на трибинама одјекнуле три петарде. Али, додао је и да оне нису утицале на утакмицу нити реметиле ток игре, као и да је навијање било максимално коректно. Жалићемо се, јер ни гости из Горњег Вакуфа се нису имали примједби, чак су отишли пред наше навијаче и захвалили им се на коректном навијању, а ови их испратили аплаузом - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана