Милош Глишић из Бањалуке најкориснији играч 13. кола Друге АБА лиге: Дуго сам тражио свој пут

Милан Зубовић
Милош Глишић из Бањалуке најкориснији играч 13. кола Друге АБА лиге: Дуго сам тражио свој пут

Београд - Милош Глишић одиграо је партију каријере. Млади кошаркаш из Бањалуке који носи дрес Динамика одлично игра ове сезоне, а годину на измаку крунисао је титулом МВП-ја 13. кола Друге АБА лиге.

У гостујућој побједи свој екипе над Сплитом резултатом 78:72 уписао је 25 поена уз десет скокова и четири асистенције за индекс корисности 37 током 34 минута проведена на паркету.

- На крају се испоставило да сам био најбољи, али без помоћи саиграча као и повјерења тренера ништа не би било, свашта би могло да се деси. Генерално сам задовољан пруженом партијом као и осталим играма које ми много значе, а ова побједа је много важна за нас. Њоме смо се прикључили врху табеле након неколико несрећних пораза. Показали смо карактер, одлучност и велику борбу те јако добру игру па побједа није могла да изостане - рекао је Глишић за “Глас Српске”.

Кошаркашу рођеном 1998. године ово је друга сезона у сениорској конкуренцији. Прошле је играо за Вршац, док је сада члан екипе са београдског Дорћола.

- Још сам млад и ово ми је друга озбиљна сезона у сениорској конкуренцији послије прошле коју сам одиграо за Вршац. Лична очекивања, као и екипе, су врло висока. Напорно тренирам да напредујем, а тако и клуб који има амбицију да  постане члан АБА лиге. Мислим да смо чак и најмлађа екипа у Лиги и дефинитивно имамо потенцијала да направимо велики резултат - рекао је Глишић.

Као дјечак отишао је у Партизан, гдје је био члан неколико омладинских селекција као и сениорског тима, али никада није добио праву прилику да се покаже у правом свјетлу. Сада је фокусиран на Динамик.

- Можда сам се у протеклом периоду мало тражио и тражио сам пут куда да наставим. У суштини сам чекао другу шансу и да вратим своју игру која ме красила, док се сада све добро одиграло и ту сам у Динамику гдје је све савршено. Све је подређено потребама играча и клуб је врхунски организован. За сада сам фокусиран само на Динамик и своје партије у овом клубу, да направимо искорак ка вишем рангу такмичења, док је Партизан прича за себе и не размишљам о њему. За сада сам јако задовољан како ствари иду и надам се да ћу наставити у истом ритму и догодине - истакао је Глишић.

Другу АБА лигу цијени као добру средину за развој играча јер у њој добијају доста велику минутажу да се докажу.

- То је одлично уређена лига у којој има неколико искусних играча од којих можемо много да научимо, док неке екипе имају буџет потребан за прву АБА лигу. Приморска и МЗТ су главни претенденти за прво мјесто и покушаћемо да им помрсимо рачуне. Када су у питању играчи, дефинитивно се издвајају Марко Јагодић Куриџа и Иве Иванов који имају знање и искуство те је против њих доста тешко играти - казао је Глишић.

Трећи на листи најкориснијих

Прошлу сезону завршио је на 34. мјесту листе најкориснијих играча Друге АБА лиге са просјечним индексом 13,48, док је ове трећи међу најкориснијима. Испред њега су само Иве Иванов из МЗТ-а и Марко Јагодић Куриџа из Приморске. Учинак Блажа Махковица и Мирзе Сарајлије није посебно валидан јер су одиграли три, односно двије утакмице до сада, за разлику од поменуте тројке која има више од десет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана