Миломир Одовић нови тренер ФК Жељезничар

nezavisne.com
Миломир Одовић нови тренер ФК Жељезничар

Слободан Крчмаревић није више шеф стручног штаба Фудбалског клуба Жељезничар, а на његово мјесто изабран је Миломир Одовић.

Што се тиче Одовића ово ће му бити трећи пут да води тим са “Грбавице”, а прије овог ангажмана, тренирао је “Б” екипу “Жеље”. Одовић је некадашњи играч “Жеље” за које је од 1975, до 1985. одиграо 262 званична наступа и постигао 25 голова. “Плаве” је као тренер водио 2004 и 2015.

Србијански стручњак клупу тим са “Грбавице” напустио је након непуна два мјесеца и након само пет званичних утакмица.

На међународној сцени “плави” су под његовим водством успјели у првом претколу Лиге Европе елиминисати естонску Нарва Транс.

У међувремену су нову сезону у БХ. Телеком Премијер лиги БиХ почели побједом у гостима код ГОШК-а, али је онда ослиједио домаћи пораз у првој утакмици другог преткола Лиге Европе од Крчмаревићевог некадашњег клуба Аполона са Кипра (1:2).

Четири дана каније, у недјељу, “Жељо” је изгубио у Зеници од љутог ривала Челика што је био окидач за измјене на тренерској клупи

Већ у четвртак актуелне освајаче Купа БиХ чека реваншу другог преткола Лиге Европе у гостима на Кипру. Након тога за викенд слиједи нови дерби са актуелним прваком Зрињским, а до краја дана требало би бити познато ко ће наслиједити Крчмаревића.

“Неко мора преузети одговорност за пораз од Челика. То је разлог број један за оставку. Други разлог је раскорак жеља, амбиција и онога што поседујемо, сигурно да нисмо добро одрадили прелазни рок, екипа се морала још појачати. На “Грбавицу” ако дође Реал Мадрид очекује се победа. Био је у недјељу навече након пораза у Зеници један мали вербални дуел с навијачима који су ми остали у лијепом сјећању. Можда мој чин изгледа кукавички, једноставно председник је добио моју наклоност. Имао сам много председника у каријери, али на оваквог нисам наишао. “Жељи” желим све најбоље, ово ће, уз Партизан, остати мој клуб. Уживао сам у Сарајеву, те утиске ћу пренети и у Београд”, рекао је јуче Крчмаревић, који је 4. јуна преузео тренерску функцију у Жељезничару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана