Милан Дакић, рукометаш Борац m:tel-а: Немамо намјеру да се зауставимо

Душан Репија
Милан Дакић, рукометаш Борац m:tel-а: Немамо намјеру да се зауставимо

Бањалука - Средњи бек Милан Дакић одиграо је најбољи меч од доласка у Борац м:тел и повукао свој тим ка полуфиналу Купа БиХ.

Бањалучани су у Добоју сачували четири гола вишка из првог меча (23:23), а на крају утакмице могли и да славе, иако је Слога у једном тренутку опасно запријетила и имала резултат којим пролази међу четири најбоља тима (20:16). Борац је у првом полувремену држао ситуацију под контролом, Дакић у другом преузео одговорност када је шкрипало у нападу и са укупно девет голова, а седам у других 30 минута заслужио епитет играча утакмице. Тиме је потврдио да је у потпуности похватао конце игре јер се по доласку у Бањалуку прилично мучио.

- Можда смо могли да дођемо до победе, али је реми реално најправеднији исход. Нисмо губили главу ни када су они имали четири разлике, а велику улогу одиграо је тренер Мирко Микић који је у тим тренуцима остао миран и то пренео на нас. Није нам дозволио да изгубимо главу и на крају се све добро завршило. Међу четири најбоља смо и надам се да ћемо одбранити пехар освојен прошле сезоне - рекао је Дакић.

Своју добру партију није желио много да истиче.

- Па добро, имао сам свој дан, али је као и увек, екипа најважнија за добар резултат. Сада сам искочио ја, сутра ће неко други. Битно је само да бележимо добре резултате. Поново смо добри били у одбрани. Види се то по броју примљених голова, а и Слога је играла одлично - истакао је Дакић.

Још од гостовања у Литванији осјећа болове у кољену, па је пропустио реванш са Швијесом. План је био да не игра ни у Добоју, али је развој ситуације на терену налагао другачије.

- Морао сам да стиснем зубе иако сам осећао болове. Преглед је показао да није ништа озбиљно и бол би требало ускоро да нестане. Важно је да будемо сви здрави, јер имамо паклен распоред до краја сезоне - рекао је Дакић.

Борац већ у суботу гостује Дервенти, па затим у сриједу дочекује Слогу из Горњег Вакуфа у заосталом мечу 14. кола, што је добра прилика да екипа продужи серију без пораза на 11 утакмица.

- Не планирамо да станемо. Самопоуздање расте са победама, играмо све боље и хвала богу све добро функционише. Свесни смо да прави испити тек следе и верујем да ћемо бити још бољи како се сезона буде ближила крају. Много нам значи и подршка навијача који су препознали наш труд - закључио је Дакић.

У четвртфинале Купа БиХ раније су се пласирали Босна из Високог и Вогошћа, а вечерас играју Извиђач и Слога из Горњег Вакуфа. Гости су први меч добили са 26:20.

Панић: Сами смо криви

Тренер Слоге Данко Панић каже да је његов тим пропустио лијепу прилику да избори пласман у полуфинале.

- Нешто лошије смо отворили утакмицу, али смо се вратили захваљујући одличним одбранама Милутина Богдановића. Одиграли смо квалитетно у одбрани, али смо промашивали контре и били безидејни у нападу. Бекови су одиграли испод сваког нивоа, а то против екипе каква је Борац не може да прође - истакао је Панић и нагласио да је атмосфера на трибинама била прелијепа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана