Микић: Нисмо још завршили посао

Синиша Котараш
Микић: Нисмо још завршили посао

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела дошли су на корак од освајања првог овосезонског трофеја, јер су у првом финалном мечу Купа БиХ савладали Извиђач са 23:22 (13:15) у Љубушком. Ипак, према ријечима тренера Мирка Микића, урађено је само пола посла, јер да би био одбрањен пехар освојен прошле године остало је да буде одигран реванш.

- Много нам значи ова побједа, али ни изблиза није ријешено питање освајача купа. Има још 60 минута озбиљне игре, а већ дуго говорим да један гол предности ни у фудбалу не значи ништа, а камоли у рукомету. Једино вриједи као психолошка предност, која, сама по себи, не мора ништа да значи. У реванш морамо да уђемо максимално озбиљно и концентрисано од самог почетка, као што смо то урадили у Љубушком, односно као да имамо негативан резултат. Мотива имамо, квалитет посједујемо, играмо пред својим навијачима и имамо лијепу прилику да у плеј-оф уђемо са једним освојеним трофејом - истакао је Микић.

Најефикаснији у редовима Борца били су Бојан Рађеновић и Милан Дакић са по шест погодака. За струку Бањалучана добра игра одличног бека значи много јер је то знак да се у потпуности опоравио од неугодне повреде шаке због које је паузирао двије седмице.

- Наравно да смо срећни због побједе, али није још ништа готово, само смо себи мало олакшали реванш. Квалитетни су као противник и не смијемо их нимало потцијенити. Посебно нам много значи то што смо успјели да се вратимо у меч након резултатског заостатка и што смо себи показали да нисмо пали духом, па бих рекао да смо у овом финишу сезоне психички потпуно сазрели. На добром смо путу да остваримо први од зацртаних циљева, да одбранимо Куп БиХ и ако све буде у реду, овај трофеј ће нам послије, у плеј-офу, увелико олакшати пут према титули - рекао је Дакић.

Реванш утакмица финала Купа БиХ биће играна 8. маја у бањалучкој Спортској дворани студентског кампуса.

Поново “црна рупа”

Поред славља Микић није у потпуности био задовољан игром свог тима.

- Поново смо имали један период “игре без игре” и то опет на почетку другог полувремена. Дозволили смо противнику да поведе са пет голова разлике, па смо послије морали да јуримо резултат. Такође, ни реализација седмераца нам није за похвалу. Те ствари морамо да поправљамо, као и да на тренинзима поправимо шут, не само са седам метара, већ уопште - појаснио је Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана