Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018”: Premijerni nastup izraelskog šampiona

Siniša Kotaraš
Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018”: Premijerni nastup izraelskog šampiona

Doboj - Jubilarno, 50. po redu, izdanje Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2018” održaće se ove godine nešto ranije, od 14. do 18. avgusta, jer su organizatori nastojali da se usklade sa kalendarom takmičenja ekipa učesnica.

Kao i svake godine, i ove će u Doboju nastupiti osam ekipa, a titulu najboljeg, osvojenu prošle godine, braniće danski Kolding. Uz njih, tu je član SEHA lige, Tatran Prešov iz Slovačke, a nakon dugo godina na “poligonu” će zaigrati i rumunski vicešampion Steaua. Premijerni nastup u Doboju upisaće i aktuelni šampion Izraela Rišon Le Zion, čiju mrežu brani nekadašnji golman Sloge i banjalučkog Borca, Peđa Dejanović, koji je proglašen za MVP igrača izraelskog prvenstva.

Ostala četiri učesnika su prvak Srbije, novosadska Vojvodina, slovenački Koper, na čijoj klupi sjedi legendarni Veselin Vujović, šampion BiH Izviđač iz Ljubuškog, te domaća Sloga.

  • Morali smo da pomjerimo početak turnira jer je to bio jedini način da dobijemo kvalitetnije učesnike, ali opet nismo uspjeli da dovedemo ekipu iz Njemačke jer oni već od sredine avgusta počinju sa Kup utakmicama. Zato smo se okrenuli timovima sa područja nekadašnje Jugoslavije ali ni tu nismo imali sreće. Skopski Vardar nije mogao da uskladi svoj kalendar sa našim turnirom, dok ni ovoga puta nismo uspjeli da se dogovorimo sa Zagrebom. Međutim, ubijeđen sam da su i ove ekipe koje će nastupiti na turniru kvalitetne. Uostalom, riječ je o uglavnom prvacima svojih zemalja, stalnim učesnicima međunarodnih takmičenja, tako da će ljubitelji rukometa imati priliku da uživaju. Bilo kako bilo, ovo je najkvalitetniji turnir koji će se ove godine odigrati u Evropi i mi smo ponosni na taj podatak - istakao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Poštanska marka

Generalni sekretar Turnira Dario Popović, posebno je istakao ulogu Pošta Srpske.

- Njima dugujemo veliku zahvalnost jer su, povodom ovog našeg velikog jubileja, odlučile da štampaju i stave u promet poštansku markicu na temu “50. međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj 2018” - naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana