Марко Саватовић, голман Борца: Више ни пехар није предалеко

Дарко Пашагић
Марко Саватовић, голман Борца: Више ни пехар није предалеко

Бањалука - Јунак пласмана Борца у четвртфинале Купа БиХ, голман Марко Саватовић, сматра да “црвено-плави” могу савладати још понеку степеницу, а уз мало среће доћи и до трофеја.

Од четвртфинала па до краја такмичења играју се по двије утакмице, што је према његовом мишљењу предност Борца, као и чињеница да је лидер Прве лиге РС бар на папиру квалитетнији од неколицине ривала.

- У жријебу су екипе против којих смо објективно фаворити - Слога, Звијезда Градачац, ТОШК и Клис. У овом тренутку јачи су Широки Бријег, Зрињски и Сарајево. Било би лијепо стићи што даље, зашто и не освојити Куп и тако поновити 1988. годину када је Борац био најбољи у овом такмичењу у Југославији или 2010. када је подигнут пехар намијењен побједнику Купа БиХ - рекао је Саватовић.

Сви играчи у црвено-плавом дресу заслужили су похвале за наступ против Радника, али Саватовићу ипак иду највеће заслуге. Млади голман из Хрватске прво је средином другог полувремена сјајно интервенисао послије шута Данијала Брковића, да би приликом извођења пенала у петој и шестој серији зауставио ударце Јосипа Шантића и Славише Радовића.

- Ето, посрећило ми се да на крају будем одлучујући фактор у овом сусрету, али мислим да смо током свих 90 минута показали више од премијерлигаша из Бијељине и да смо се сви заједно заслужено пробили у четвртфинале - нагласио је млади голман Бањалучана.

Чинило се да је све већ одлучено јер је послије првих осам сигурних извођача пенала у петој серији његов саиграч Демир Јакуповић погодио пречку.

- Вјеровао сам у себе и у тим тренуцима размишљао само о томе да ниједан пенал до тада није одбрањен и да је дошло вријеме да се то деси. Чак у прве четири серије нисам ни погодио страну у коју ће ривали упутити ударац. Када сам одбранио шут Шантића, био са убијеђен да пролазимо даље, а онда сам зауставио и ударац Радовића и славље је могло да почне - закључио је Саватовић.

Италија велико искуство

Саватовић је рођен у Загребу 1988. године и већ са 17 година отиснуо се у Италију. Наступао је за млађе категорије Катаније и Торина, а прије доласка у Борац почетком фебруара пола године био је без ангажмана.

- Италија је била велико искуство, вјероватно непроцјењиво. Међутим, мислим да сам доласком у Борац направио прави потез, јер овдје имам доста простора да још напредујем, поготово што ће се Борац већ на крају ове сезоне вратити у Премијер лигу БиХ - оптимиста је Саватовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана