Марко Панић, некадашњи рукометаш Борца: Радујем се Мешкову и Лиги шампиона

Синиша Котараш
Марко Панић, некадашњи рукометаш Борца: Радујем се Мешкову и Лиги шампиона

Бањалука - Некадашњи првотимац Борац м:тела и стандардни репрезентативац БиХ Марко Панић истакао је како је одлучио да се из Пољске пресели у Бјелорусију искључиво због жеље да игра у квалитетнијем и јачем такмичењу.

Због тога ће од наредног љета дрес Азоти Пулавија замијенити оним бјелоруског првака Брест Мешкова те поново заиграти у Лиги шампиона, али и Регионалној СЕХА лиги. Добре игре у пољском шампионату и дресу селекције БиХ допринијеле су да Брест Мешков пожели да га доведе у своје редове, а договор о сарадњи је постигнут веома брзо.

- Био сам заиста презадовољан у Пољској, али ми се није свидјело то што смо били константно трећи, без шанси за титулу. Можда ове године и можемо да скинемо Вислу, али Виве Киелце никако. Желио сам да направим нешто више и нисам се много двоумио када је дошла понуда Брест Мешкова - рекао је Панић.

А један од пресудних разлога да прихвати позив из Бјелорусије је и то што Брест Мешков тренира шпански стручњак Маноло Каденас.

- Он је један од најбољих тренера на свијету и био је пресудан када сам одлучивао о преласку. Уз њега, ту је и чак шест играча са ових простора, Петар Ђорђевић и Дарко Ђукић из Србије, Хрвати Иван Пешић и Сандро Обрановић, те Симон Разгор и Вид Потеко из Словеније. Права мала екс-ју колонија, тако да нећу имати проблема да се прилагодим. Све у свему, биће то нови изазов са већим амбицијама и циљевима, али то сам и тражио. Наравно, очекујем да ћу се изборити за мјесто стандардног првотимца и драго ми је што ћу имати јаку конкуренцију, јер ме то тјера да још више и боље радим - категоричан је Панић.

Оно што га највише радује јесте прилика да поново заигра у најјачем европском клупском такмичењу Лиги шампиона.

- Играо сам Лигу шампиона са Шамберијем, моје прве двије сезоне у Француској, док смо три наредне наступали у ЕХФ купу. О Лиги шампиона не треба да трошим ријечи, велика сцена, велике утакмице, јаки ривали и ту ћу видјети колико заиста вриједим. Кажем, играо сам је, али сада сам много искуснији и сигурно да ћу моћи да пружим много више него прије пет година. А уз Лигу шампиона, ту је и регионална СЕХА лига која је, по мени, по квалитету одмах иза Лиге шампиона, тако да ће и ту бити много јаких утакмица, али и прилика за доказивање - појаснио је Панић.

Још десет година

Мало у шали, а много више у збиљи, Панић је објаснио како нема намјеру да размишља о скором завршетку каријере.

- Већ више од шест година играм у Европи и мислим да сам стекао доста искуства. Али, с друге стране, не пада ми на памет да се ускоро опраштам. Живим спортским животом, тренирам свакодневно и мислим да могу бар још десетак година да одиграм на високом нивоу. А онда, видјећемо шта ће бити - поручио је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана