Марко Луковић за Глас Српске о бившем саиграчу: Јокић дијете које се игра кошарке

Милан Зубовић
Марко Луковић за Глас Српске о бившем саиграчу: Јокић дијете које се игра кошарке

Лакташи - Марко Луковић и Никола Јокић двије године дијелили су свлачионицу Меге, а кошаркаш Игокее и даље се добро сјећа првог тренинга који је суперстар Денвера имао са њима.

Луковић је три године старији од Јокића и провео је три године у екипи прије него што је у њу стигао момак из Сомбора, који ће за десетак дана постати трећи Србин на НБА Ол стар утакмици послије Владе Дивца и Предрага Стојаковића.

- Када је дошао био је физички неспреман за озбиљну кошарку, али се одмах видео таленат. Тренирали смо и радили као у руднику, те били спремни за мечеве, а он се са нама поиграо као са децом иако је имао само 16 или 17 година. На прву смо видели да ће постати велики играч и после када је довео тело на оптимални ниво није имао проблема. Сећам се да је био дете које игра кошарку, што је и сада остао. Увек позитиван и спреман за напоран рад на тренингу, те је велики шаљивџија. Има психу и ништа не може да га поремети. Он се и сада игра кошарке, а чим му она постане терет, престаће да игра - изјавио је Луковић за “Глас Српске”.

Он и саиграчи вјеровали су да је пред Јокићем велика каријера, а посљедњи пут су се видјели прошле године на Мегином окупљању играча у Београду.

- Миодраг Ражнатовић је препознао његов таленат, а зна се да Мишко никада не греши када је у питању процена играча. Довео га је из другог тима Војводине и дао му шансу, а остало већ сви знају. Очекивао сам да ће бити добар и да ће направити добру каријеру, али нисам веровао да ће стићи до Ол стара и бити један од најбољих играча НБА лиге. Напросто ме и даље изненађује - додао је Луковић.

Јокић је трећи пут ове сезоне, а пети у каријери, проглашен за играча седмице Западне конференције. То као да га је мало успавало, па је у поразу Нагетса од Детроита са 129:103, постигао 16 поена уз три скока и четири асистенције. Сакраменто је савладао Сан Антонио са 127:112, уз седам поена и три скока Немање Бјелице за 21 минут, односно шест поена и по два скока и асистенције Богдана Богдановића за 20 минута. Осим поменутог српског двојца који је оставио дубок играчки траг у Сакраменту гдје сада има руководеће позиције још 12 играча из Европе наступило је на Ол стару и то Горан Драгић (Словенија), Јанис Антетокумбо (Грчка) Марк и Пау Гасол (Шпанија), Мехмет Окур (Турска), Тони Паркер (Француска), Андреј Кириленко (Русија), Зидрунас Илгаускас (Литванија), Дирк Новицки, Детлеф Шремпф (Њемачка), Рик Смитс (Холандија) и Луол Денг (Велика Британија), док Црногорца Николу Вучевића очекује наступ.

Сваки меч као финале

Момак који је прије мјесец стигао у Игокеу казао је да се одлично уклопио и да га је екипа прихватила док су му тешко пали порази од Црвене звезде и Цедевите. Наредног понедјељка очекује га гостовање код Олимпије којој такође гори под ногама у борби за опстанак.

- Поносна сам на екипу која је дала максимум против Цедевите и показала да се може носити са свим тимовима. Пред сваку утакмицу причамо да је баш та најважнија, па тако је и са Олимпијом. Нас очекују четири финала до краја и морамо што пре да обезбедимо опстанак да не чекао последњу утакмицу и Задар на нашем терену. Како се ближи крај сезоне свак утакмица је тежа и притисак је тежи, али изборићемо се - казао је Луковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана