Marko Luković, novi član Igokee: Borićemo se kao lavovi protiv Zvezde

Milan Zubović
Marko Luković, novi član Igokee: Borićemo se kao lavovi protiv Zvezde

Laktaši - Sa novajlijama Markom Lukovićem i Grantom Džeretom u svojim redovima Igokea će ugostiti Crvenu zvezdu u 15. kolu ABA lige. Praznik košarke u Laktašima na rasporedu je u subotu od 17 časova, a zanimljivo je da domaćin ovog meča nije slavio protiv Beograđana u šest posljednjih susreta, dok je nakon uvodna dva trijumfa na svom terenu pretrpio pet poraza.

Luković, koji je stigao prije nekoliko dana, poznaje ABA ligu jer je već nastupao za MZT i Krku.

- Jako sam srećan što sam ovde i što sam potpisao ugovor na godinu i po. Pratio sam Igokeu kao i ABA ligu, jer sam veliki navijač Partizana i znam šta se dešava na Jadranu. Turbulentna je sezona za Igokeu, koja ima jako dobar tim, i poslednjih osam utakmica moramo da shvatimo kao da su finala te da izvučemo maksimum iz sezone. Ekipa ima potencijal i treba malo da popravimo hemiju. Idemo utakmicu po utakmicu, sledeća je Zvezda koja nema poraza u ligi i najdominantniji je tim. Na nama je da pružimo maksimum, da se borimo kao lavovi, što je jedina opcija - rekao je Luković.

Iako je navijač Partizana, to neće biti njegov motiv više.

- Više me motiviše to što je Zvezda prva na tabeli i to mi je najveća motivacija - dodao je Luković.

Za razliku od njega, Amerikancu je ovo prvo evropsko iskustvo. Rođen je 1993. godine u Kaliforniji, igra na poziciji krilnog centra, bio je 40. pi­k na NBA draftu, između ostalih, nastupao za Oklahomu i Jutu, a posljednjih godina igrao je u Kini i Japanu.

- Sarađivao sam sa Darkom Rajakovićem u razvojnom timu Oklahome i on je odličan momak koji mi je mnogo pomagao tokom prve godine. On je jedan od onih od kojih možete naučiti dosta o košarci i životu - rekao je Džeret.

Treneru Draganu Nikoliću biće ovo drugi veliki ispit nakon što je u prošlom kolu njegov tim poražen od Budućnosti.

- Zvezdin skor dovoljno govori o njima. Kada Zvezda igra, prosečno dobija sa 20 razlike. Kada oduzme gas, dobiju sa deset, a kada pojačaju - sa 30. To su brojevi koje ne možemo da poništimo, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Desile su se izmene i treba sigurno vremena da se novajlije uklope. Luković je dosta “pohvatao”, dok će Džeret dobiti priliku te ga vidim na dve pozicije. Njegova prioritetnija je “četvorka” mada bi u ovom momentu mogao da zaigra na “petici” jer Latavijus Vilijams ne može ponovo da nastupi - istakao je Nikolić.

Kazao je da velika podrška navijača Zvezdi može dosta poremetiti igru njegovog tima. Beograđani stižu sa kadrovskim problemima je ne mogu računati na Maika Cirbesa i Branka Lazića, dok je nastup Bilija Berona pod znakom pitanja. Ostali parovi, subota: Partizan - Krka (19), Cedevita - Cibona (21). Nedjelja: Olimpija - Mega (17), Mornar - Zadar (19). Ponedjeljak: FMP - Budućnost (18).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana