Марко Луковић, нови члан Игокее: Борићемо се као лавови против Звезде

Милан Зубовић
Марко Луковић, нови члан Игокее: Борићемо се као лавови против Звезде

Лакташи - Са новајлијама Марком Луковићем и Грантом Џеретом у својим редовима Игокеа ће угостити Црвену звезду у 15. колу АБА лиге. Празник кошарке у Лакташима на распореду је у суботу од 17 часова, а занимљиво је да домаћин овог меча није славио против Београђана у шест посљедњих сусрета, док је након уводна два тријумфа на свом терену претрпио пет пораза.

Луковић, који је стигао прије неколико дана, познаје АБА лигу јер је већ наступао за МЗТ и Крку.

- Јако сам срећан што сам овде и што сам потписао уговор на годину и по. Пратио сам Игокеу као и АБА лигу, јер сам велики навијач Партизана и знам шта се дешава на Јадрану. Турбулентна је сезона за Игокеу, која има јако добар тим, и последњих осам утакмица морамо да схватимо као да су финала те да извучемо максимум из сезоне. Екипа има потенцијал и треба мало да поправимо хемију. Идемо утакмицу по утакмицу, следећа је Звезда која нема пораза у лиги и најдоминантнији је тим. На нама је да пружимо максимум, да се боримо као лавови, што је једина опција - рекао је Луковић.

Иако је навијач Партизана, то неће бити његов мотив више.

- Више ме мотивише то што је Звезда прва на табели и то ми је највећа мотивација - додао је Луковић.

За разлику од њега, Американцу је ово прво европско искуство. Рођен је 1993. године у Калифорнији, игра на позицији крилног центра, био је 40. пи­к на НБА драфту, између осталих, наступао за Оклахому и Јуту, а посљедњих година играо је у Кини и Јапану.

- Сарађивао сам са Дарком Рајаковићем у развојном тиму Оклахоме и он је одличан момак који ми је много помагао током прве године. Он је један од оних од којих можете научити доста о кошарци и животу - рекао је Џерет.

Тренеру Драгану Николићу биће ово други велики испит након што је у прошлом колу његов тим поражен од Будућности.

- Звездин скор довољно говори о њима. Када Звезда игра, просечно добија са 20 разлике. Када одузме гас, добију са десет, а када појачају - са 30. То су бројеви које не можемо да поништимо, што довољно говори о квалитету екипе. Десиле су се измене и треба сигурно времена да се новајлије уклопе. Луковић је доста “похватао”, док ће Џерет добити прилику те га видим на две позиције. Његова приоритетнија је “четворка” мада би у овом моменту могао да заигра на “петици” јер Латавијус Вилијамс не може поново да наступи - истакао је Николић.

Казао је да велика подршка навијача Звезди може доста пореметити игру његовог тима. Београђани стижу са кадровским проблемима је не могу рачунати на Маика Цирбеса и Бранка Лазића, док је наступ Билија Берона под знаком питања. Остали парови, субота: Партизан - Крка (19), Цедевита - Цибона (21). Недјеља: Олимпија - Мега (17), Морнар - Задар (19). Понедјељак: ФМП - Будућност (18).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана