Marko Lukić, najmlađi rukometaš Borca: Nisam imao tremu, učim od starijih

Dušan Repija
Marko Lukić, najmlađi rukometaš Borca: Nisam imao tremu, učim od starijih

Banjaluka - Najmlađi rukometaš Borac m:tela, koji je dobio priliku da se pokaže, Marko Lukić ostavio je dobar utisak i sa nekoliko poteza osvojio srca publike.

Momak koji još nije napunio 19 godina postigao je dva gola i istakao se sa još nekoliko dobrih poteza, uopšte ne ostavljajući utisak da je praktično debitant pred ovolikim brojem gledalaca. Svaka utakmica u dresu matičnog kluba je posebna, ali se evropske ipak dublje urežu u sjećanje.

- Dobro se sjećam kvalifikacija za Ligu šampiona koje sam gledao sa tribina. Nadao sam se da ću jednog dana imati sličnu priliku i došla je tri i po godine kasnije. Nisam imao tremu, jer sam u klubu već desetak godina, a član prvog tima sam duže od dvije godine. Trener i stariji saigrači mnogo pomažu nama mladim, kako na terenu, tako i van njega i kada god poslušamo njihove savjete rezultat ne može izostane. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i da ćemo ponovo dočekati Ligu šampiona u našem gradu - rekao je Lukić.

Rukometaši Švijese predstavili su se u boljem svjetlu nego u prvom meču, ali su se pobjedi ipak radovali domaći.

- Znali smo da će biti mnogo teže nego u Viljnusu, na kraju je i bilo, mada smo mogli da riješimo meč ranije. Ušli smo u seriju grešaka koje oni na sreću nisu u potpunosti materijalizovali. Drago mi je što smo obradovali navijače i što sa dvije pobjede idemo među osma najboljih - rekao je Lukić.

Mladi bek nema posebnih želja pred sutrašnji žrijeb.

- Koga god da izvučemo idemo na pobjedu. To je obaveza kada nosite dres Borca, tako smo učeni od prvog dana kada smo došli u klub - zaključio je Lukić.

Titula prvi cilj

Igra na četiri fronta uključujući i Kup Republike Srpske garant je da će svi igrači imati priliku da pokažu koliko mogu. Marko Lukić akcenat ipak stavlja na prvenstvo.

- Nadam se da ćemo osvojiti titulu, iako ima nekoliko klubova koji žele to isto. Naravno, želimo i sve ostale trofeje - rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana