Maratonska sjednica rukovodstva ABA lige u Banjaluci: Olimpijakos na stend-baju

Milan Zubović
Maratonska sjednica rukovodstva ABA lige u Banjaluci: Olimpijakos na stend-baju

Banjaluka - Nastup Olimpijakosa u ABA ligi iduće sezone nije dobio podršku članova skupštine ABA lige, ali nije ni odbijen te je grčkom timu ostavljen novi rok da kompletira dokumentaciju, jedan je od zaključaka maratonske šestočasovne sjednice Skupštine regionalnog takmičenja, koja je u petak održana u Banjaluci.

Predstavnici Olimpijakosa nisu se pojavili na sjednici, dok je stav članova Skupštine bio da samo predsjednik ABA lige Igor Dodik daje izjave.

- Mega je odmah na početku odustala i nije se pojavila iz njima znanih razloga koje su naveli i podržali su neke tačke pismeno. Izvještaj o prethodnoj sezoni ostavili smo za sljedeću skupštinu jer nismo mogli da ga izglasamo i obavezali smo menadžment lige da dopuni akta i pravilnike kako bi bila spriječena dešavanja koja su se desila tokom finalne serije plej-ofa prošle sezone. Sljedeće sedmice utvrdićemo kada će biti zakazana nova sjednica i to mora biti za najmanje 25 dana. Po pravilnicima, nedostaju određena dokumenta da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali zainteresovani klubovi mogu da učestvuju i ostavili smo im rok da dopune dokumentaciju pa ćemo onda da glasamo - izjavio je Dodik.

Disciplinska komisija ABA lige kaznila je predsjednike Crvene zvezde i Budućnosti Nebojšu Čovića i Dragana Bokana sa po deset hiljada evra, dok je čelni čovjek Podgoričana napustio sjednicu prije njenog završetka, a na tu kaznu nemaju pravo žalbe.

- Bokan i Čović su kažnjeni zbog izjava u medijima i nije prošao prijedlog da finalna serija bude poništena kako god to neko gledao, da li je bilo regularno ili ne. Taj prijedlog nije imao većinu, pa nije usvojen, dok je Bokan morao da ide na put zbog ranije preuzetnih obaveza i nije napustio sjednicu zbog neslaganja - istakao je Dodik.

Čelni ljudi regionalnog takmičenja nisu raspravljali o eventualnom nastupu Prištine, koja nije ni poslala dopis za učešće, tako da su prekinute sve priče koje su se proteklih dana mogle čuti u javnosti ili pročitati u medijima.

- Utvrdili smo da moramo dopuniti pravilnike i akta za sljedeću sezonu. Nismo izglasali produženje mandata menadžmentu lige, i to je jedna od većih stvari koje smo donijeli. U najkraćem roku moraćemo da angažujemo agenciju koja će nam dati nove prijedloge, što ne znači da neće biti isti kao do sada - naglasio je Dodik, a to znači da mandat nije produžen direktoru lige Žarku Čabarkapi i sportskom direktoru Krešimiru Novoselu.

Mid sports

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Mid agencije, koja se brine o marketinškim pravima.

- Predstavnici Mid agencije htjeli su da nađemo zajednički jezik i spustimo tenziju te nastavimo dalje u boljim uslovima kao se ovo ne bi dešavalo. Oni su bili posmatrači i uključivali se nekoliko puta, ali imaju stav da liga ne treba biti proširena, odnosno da poštujemo pravilnike koje smo usvojili prethodne sezone - kazao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana