Мамић неће у притвор, захвалио људима у БиХ што га третирају као човјека

nezavisne.com
Мамић неће у притвор, захвалио људима у БиХ што га третирају као човјека

Сарајево - Здравко Мамић, бивши челник Динама, који је данас салушан на рочишту по међународној потјерници у Суду БиХ, неће бити притворен, али му је забрањен излазак из БиХ.

​Суд је прихватио став одбране да нема основа за притвор, те наложио забрану изласка из БиХ и предавање путне исправе.

“Не би прогнозирао шта ће бити. Није аутоматизам по изручењу. Треба утврдити да ли се ради о правичном суђењу у Хрватској. Мамић није узео ни липе, ни куне од Хрватске. Нема утаје пореза, нема ништа”, рекао је Мамићев адвокат Здравко Рајић.

“Апсолутно свакоме је јасно да у свим овим оптужницама не можете нигдје прочитати да сам утајио порез или потрошио липу од Хрватске”, рекао је Мамић након рочишта.

Истакао је да се режим из Хрватске натоварио њему на леђа, те да се пошто-пото жели његова елиминација из спортског и друштвеног живота у Хрватској.

“Моја друга држава, БиХ, је моја судбина и моја нада”, рекао је Мамић.

Захвалио се свима у БиХ што га третирају као човјека.

“Хтио сам јуче објавити податке који би уздрмали државу Хрватску, али ме одвјетик упозорио да би могао наштети својој ситуацији”, рекао је Мамић, те додао да ће доћи вријеме и за то.

Поновио је да га за сада финансира брат, али да може и жели радити, међутим, каже да за неке озбиљније подухвате сад није вријеме.

Мамић је при уласку у Суд прокоментарисао писање појединих портала о његовом хапшењу, те рекао да се противи изручењу.

“Не знам откуд вам то да сам ухапшен или приведен. Видите да сам најнормалније дошао ту и да је све уреду”, казао је Мамић новинарима.

На питање новинара да ли ће се противити изручењу, Мамић је кратко прокоментарисао “А шта ви мислите?”.

Подсјетимо, СИПА је јутрос на подручју Херцеговине уручила позив за Суд Мамићу, који је одмах кренуо ка Сарајеву.

Ако се Мамић буде противио изручењу Хрватској услиједиће судски поступак у којем ће се одлучивати о његовој екстрадицији.

Мамић судску одлуку може чекати или у екстрадицијском притвору или на слободи уколико му буде дозвољено плаћање кауције.

Потјерница за Мамићем расписана је након што му је Жупанијски суд у Осијеку одредио притвор у другом судском поступку који је покренут против њега због оптужби за учествовање у извлачењу 38 милиона КМ из Динама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана