Мајсторица или опроштај Игокее од титуле

Милан Зубовић
Мајсторица или опроштај Игокее од титуле

Лакташи - Кошаркаши Игокее немају право на грешку у вечерашњем сусрету финала плеј-офа Лиге БиХ (20.30 часова) против Зрињског пошто би у случају пораза изгубили шампионску титулу.

Александровчани губе са 1:2 у серији која се игра на три побједе, тако да имају императив побједе пред својим навијачима. Бек актуелног шампиона БиХ Ђорђе Милошевић вјерује у тријумф свог тима, као и у то да могу одбранити титулу.

- Налазимо се у тешкој ситуацији јер поправног више нема. Ипак, још ништа није изгубљено и верујем у победу, као и у то да можемо направити брејк у Мостару за нови трофеј - рекао је Милошевић.

Током пет протеклих година Игокеа никада није била у ситуацији да се мора “чупати” на домаћем терену.

- Прошле године смо са Босна Ројалом играли тешку финалну серију, али смо имали предност домаћег терена који се показао као пресудан. Сада је много теже и видећемо каквог је карактера екипа. Притиска нема и идемо по победу - казао је Милошевић.

Рецепт за побједу види у игри свог тима из другог меча финалне серије када су лако изашли на крај са Мостарцима у Лакташима, као и у другом полувремену трећег меча.

- Другу утакмицу смо одлично одиграли и тада смо баш били на висини задатка као и у другом полувремену трећег меча. На последњој утакмици смо били веома лоши у првом полувремену, када смо им дозволили да се разиграју и убаце доста лаких поена, што касније нисмо могли да стигнемо, па тако једноставно не смемо играти. Одбрану морамо играти од првог, а не од 21. минута - истакао је Милошевић.

Евентуална мајсторица на распореду је у недјељу у Мостару.

Илић и Радовановић

Кошаркаш Игокее Далибор Илић позван је у јуниорску репрезентацију Србије за ЕП, које ће бити одржано у Летонији од 28. јула до 5. августа. Припреме почињу 18. јуна, а, осим њега, на списку селектора Александра Бућана је и члан Славије из Источног Сарајева Филип Његовановић, док су ту још Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Матеја Јовановић (Мега), Марко Пецарски, Богдан Рутешић (Партизан), Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Милош Ћојбашић (Црвена звезда), Ален Смаилагић (Беко), Лазар Грбовић, Немања Костић (Динамик), Далибор Илић (Игокеа), Урош Трифуновић (Каршијака), Михаило Стојанов (САД), Филип Петрушев (САД) и Балша Копривица (САД).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана