Luković u Igokei, Zubčić Manresin

Dušan Repija
Luković u Igokei, Zubčić Manresin

Laktaši - Novi košarkaš Igokee je Marko Luković koji je u redove Aleksandrovčana stigao iz španske Manrese, dok je u suprotnom smjeru otišao Tomislav Zubčić.

Razlika je samo u tome što je Luković prije dolaska raskinuo saradnju sa članom Endesa lige, dok je ponajbolji igrač Igokee u dosadašnjem dijelu sezone imao važeći ugovor pa su Španci uplatili određeno obeštećenje Igokei.

Luković igra na poziciji krila, ima 26 godina, a najbolje partije u karijeri pružao je u MZT Skoplju i Krki. Ponikao je u Mega Bemaksu, a prije nastupa za Mursiju i Manresu okušao se i u njemačkom Triru, a jedan meč odigrao i za francuski Le Portelu. Ipak, van ABA lige nije ostavio veći pečat. Prošle sezone u Mursiji je bilježio 5,5 poena za 15 minuta, dok je ove na pet mečeva za Manresu bilježio 3,4 poena za 12 minuta.

- Marko je potpisao ugovor do kraja iduće sezone, što pokazuje da sa njim imamo dugoročne planove. Iza njega je nekoliko odličnih sezona u ABA ligi i vjerujem da će se dobro snaći u našem timu - rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

On je ujedno poželio mnogo sreće Zubčiću, koji je ove sezone prosječno postizao skoro 18 poena u regionalnom takmičenju i bio jedan od najdominantnijih igrača. Takve partije naravno nisu promakle čelnicima Manrese, koja se bori za ulazak u plej-of najkvalitetnije košarkaške lige u Evropi.

- Za njega smo dobili određeno obeštećenje i možemo da budemo zadovoljni kako se razvijala situacija u njegovom slučaju. Bio bih još srećniji da smo upisali nekoliko pobjeda više, ali se nadam da ćemo bar dio propuštenog nadoknaditi u nastavku sezone. Na meču sa Budućnosti prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, drugo katastrofalno pa se nadam da će trener Dragan Nikolić uspjeti da smanji oscilacije koje nas prate od početka sezone - rekao je Dodik.

Naruku Aleksandrovčanima ne ide raspored, jer prekosutra u Laktaše dolazi neporažena Crvena zvezda, potom gostuju Krki i FMP-u, a onda dočekuju Cedevitu. Igokea je trenutno na desetom mjestu tabele sa pobjedom više od Olimpije i Krke, pa je primarni cilj da se što ranije obezbijedi opstanak.

Dolazi još Amerikanac

Dodik je nagovijestio da će u toku današnjeg dana paraf na ugovor staviti još jedan košarkaš, koji će prema poziciji biti zamjena za Zubčića.

- Radi se o Amerikancu, koji zatvara pozicije krilnog centra i centra. Sve je praktično dogovoreno, ali ne bih da govorim o imenima dok ne bude zvanično - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana