Луковић у Игокеи, Зубчић Манресин

Душан Репија
Луковић у Игокеи, Зубчић Манресин

Лакташи - Нови кошаркаш Игокее је Марко Луковић који је у редове Александровчана стигао из шпанске Манресе, док је у супротном смјеру отишао Томислав Зубчић.

Разлика је само у томе што је Луковић прије доласка раскинуо сарадњу са чланом Ендеса лиге, док је понајбољи играч Игокее у досадашњем дијелу сезоне имао важећи уговор па су Шпанци уплатили одређено обештећење Игокеи.

Луковић игра на позицији крила, има 26 година, а најбоље партије у каријери пружао је у МЗТ Скопљу и Крки. Поникао је у Мега Бемаксу, а прије наступа за Мурсију и Манресу окушао се и у њемачком Триру, а један меч одиграо и за француски Ле Портелу. Ипак, ван АБА лиге није оставио већи печат. Прошле сезоне у Мурсији је биљежио 5,5 поена за 15 минута, док је ове на пет мечева за Манресу биљежио 3,4 поена за 12 минута.

- Марко је потписао уговор до краја идуће сезоне, што показује да са њим имамо дугорочне планове. Иза њега је неколико одличних сезона у АБА лиги и вјерујем да ће се добро снаћи у нашем тиму - рекао је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Он је уједно пожелио много среће Зубчићу, који је ове сезоне просјечно постизао скоро 18 поена у регионалном такмичењу и био један од најдоминантнијих играча. Такве партије наравно нису промакле челницима Манресе, која се бори за улазак у плеј-оф најквалитетније кошаркашке лиге у Европи.

- За њега смо добили одређено обештећење и можемо да будемо задовољни како се развијала ситуација у његовом случају. Био бих још срећнији да смо уписали неколико побједа више, али се надам да ћемо бар дио пропуштеног надокнадити у наставку сезоне. На мечу са Будућности прво полувријеме смо одиграли одлично, друго катастрофално па се надам да ће тренер Драган Николић успјети да смањи осцилације које нас прате од почетка сезоне - рекао је Додик.

Наруку Александровчанима не иде распоред, јер прекосутра у Лакташе долази непоражена Црвена звезда, потом гостују Крки и ФМП-у, а онда дочекују Цедевиту. Игокеа је тренутно на десетом мјесту табеле са побједом више од Олимпије и Крке, па је примарни циљ да се што раније обезбиједи опстанак.

Долази још Американац

Додик је наговијестио да ће у току данашњег дана параф на уговор ставити још један кошаркаш, који ће према позицији бити замјена за Зубчића.

- Ради се о Американцу, који затвара позиције крилног центра и центра. Све је практично договорено, али не бих да говорим о именима док не буде званично - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана