Лорбек срећу тражи у Олимпији

Милан Зубовић
Лорбек срећу тражи у Олимпији

Лакташи - Домен Лорбек није више члан Игокее. Послије само пола сезоне Словенац је споразумно раскинуо уговор са руководством клуба и вратио се у Олимпију, из које је стигао прошлог љета.

Разлог раскида сарадње је незадовољство управе слабијим играма које је Лорбек пружао током првог дијела сезоне. Он је четврти играч који је стигао на почетку сезоне, а прије њега отишли су Орландо Вилијамс, Треј Кел и Џими Гевин, чијим играма управа такође није била задовољна. Током каријере Лорбек је наступао за Триглав, Хелиос (у два наврата), Естудијантес, Бенетон, Кахасол, Лагун Аро, Авелино, Крку, Газијантеп, Канту, Бетис и Олимпију (у два наврата). Игокеа ће без њега у суботу (21) гостовати код Меге у Сремској Митровици након два пораза, од Партизана и Задра.

- Лорбек је отишао и сада ћемо мало збити редове. Током седмице били смо сви у тренингу и треба да дигнемо форму јер имамо квалитетних играча којима можемо одговорити на игру противника. Мега је скуп најталентованијих играча са ових простора који ће бити ослабљени неиграњем Гоге Битадзеа, али не смијемо размишљати о његовом изостанку, већ морамо да одговоримо захтјевима које нисмо испуњавали на претходне двије утакмице. Идемо послије два тешка пораза у којима нисмо показали ништа у одбрани, коју смо јако лоше играли и сада ћете видјети реакцију екипе - изјавио је тренер Игокее Жарко Милаковић.

За нови-стари клуб Лорбек би требало да игра у недјељу против Морнара.

- Веселим се повратку у Олимпију која је највећи словеначки клуб и нисам превише размишљао о враћању. Морамо размишљати о свакој утакмици посебно и градити игру из дана у дан, из утакмице у утакмицу, те напредовати као екипа. Вјерујем да ћу својим искуством помоћи младим играчима при њиховом напретку - рекао је Лорбек.

 

Парови

У 12. колу састају се, петак: Задар - ФМП (20). Субота: Цибона - Црвена звезда (17), Партизан - Цедевита (19), Мега - Игокеа (21). Недјеља: Морнар - Олимпија (17). Понедјељак: Крка - Будућност (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана