Лончар само играч Борца

Милан Зубовић
Лончар само играч Борца

Бањалука - Иако је било најављено да ће Срђан Лончар као тренер-играч водити екипу Борца, до тога неће доћи јер је он одбио понуду па је остао "само" капитен клуба који су протеклих дана потресале велике несугласице које су резултовале оставком тренера, директора те појединих чланова Управног одбора и Скупштине.

До побједе у Фочи против Сутјеске Бањалучане је са клупе предводио доскорашњи помоћник Бојана Божића, Марко Таушан, који уједно води јуниорску екипу. Он би на тој позицији требало да остане до краја сезоне за када је најављена промјена кормилара и долазак искуснијег стручњака.

- Одбио сам улогу тренера јер желим само да се посветим игри. Водио нас је Таушан и било је добро након свега што се десило, као и нервозе на тренинзима. Била нам је потребна једна оваква утакмица и побједа да повратимо добру атмосферу која је била нарушена - изјавио је Лончар.

До битне гостујуће побједе стигли су послије велике борбе, а он је био међу најефикаснијима са 15 поена.

- Била нам је ово психолошки најтежа утакмица до сада и сигурно је да ће бити лакше играти у наставку сезоне и планирамо напасти титулу. Евидентно је да ћемо у полуфиналу плеј-офа играти против Сокоца, само што још није познато ко ће бити други или трећи на табели, а самим тим имати предност домаћег терена - истакао је Лончар.

Меч са Сутјеском пропустио је центар Сергеј Пуцар због повреде стопала коју вуче још од Нове године и његов наступ у преосталим мечевима до краја сезоне је под знаком питања.

- Дуже вријеме имам проблема са хроничном повредом и никако да се опоравим. Примам ињекције и надам се да ћу то ускоро санирати, мада постоји могућност да не заиграм до краја сезоне - рекао је Пуцар.

Стиже Леотар

У посљедњем колу лигашког дијела такмичења Борац (17/4) ће угостити Леотар идућег викенда. Требињци (20/1) су осигурали прво мјесто на табели па ће у полуфиналу играти против Студента (12/8) или Братунца (13/8), који се боре за четврту позицију на табели. Студент је синоћ играо против Сокоца (17/3) посљедњу утакмицу 21. кола, док ће идућег викенда угостити Славију, а Братунац ће гостовати код Варде ХЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана