Љубишић остаје у “црвено-плавом”

Синиша Котараш
Љубишић остаје у “црвено-плавом”

Бањалука - Сјајни чувар мреже, искусни Бојан Љубишић (37), продужио је сарадњу са Борац м:телом за још једну годину, а популарни Ханс истиче да није претјерано много размишљао о томе гдје ће наставити каријеру.

Тако су Бањалучани у сопственим редовима пронашли можда и највеће појачање за идућу сезону јер је Љубишић прошле сезоне био међу најистакнутијим појединцима, а посебно је заблистао на финалном турниру Купа БиХ.

- Брзо сам све договорио са челницима Борца и остало је још да потпишемо уговор, али је мени много важнија ријеч. Бићу ту још годину, а да ли ћу и послије тога носити “црвено-плави” дрес, зависиће највише од здравља - нагласио је Бојан Љубишић.

Пуних пет година Љубишић је бранио у Израелу, гдје је оставио дубок траг, па је и овог љета добио понуду да се тамо поново врати. Мећутим, одлучио је да ипак остане у “Борику”.

- Тачно, било је неких контаката и могућности да се вратим у Израел, али сам на крају преломио и остао у Борцу. И није ми жао, код куће сам, са породицом, у клубу у којем сам одрастао и више ми и не треба - категоричан је Љубишић.

Бањалучани су у протеклој сезони освојили Куп БиХ и стекли право наступа у ЕХФ Челенџ купу. За ривала у другом колу добили су представника Азербејџана, екипу Бакија.

- Вјерујем да ћемо без већих проблема изборити пролазак у наредну рунду такмичења јер Баки није ривал који би нам могао запријетити. Наравно, неће бити опуштања, респектујемо га као и сваког другог ривала, али је разлика у квалитету и више него очигледна. Много озбиљнији ривал ће нам бити Вогошћа, која нас чека у трећем колу - каже Љубишић.

Тренер Борца Бојан Унчанин заказао је почетак припрема за понедјељак, а Љубишић једва чека први тренинг.

  • Добро ће нам доћи мало разгибавања након ове паузе. Још да комплетирамо екипу па да кренемо пуном паром. Што се тиче сезоне испред нас, знају се обавезе Борца. У каквом год саставу играмо, ми морамо да јуришамо на титулу. Ту ће нам, већ по обичају, највећи ривали бити Извиђач и Вогошћа. Мада, није искључено ни да се неко четврти укључи у борбу за врх - закључио је Бојан Љубишић.

Конкуренција

Љубишићеви конкуренти за мјесто између статива су Арман Беширевић и Слађан Суботић, о којима Бојан има изузетно мишљење.

- И један и други су заиста добри момци и још бољи голмани! Вриједно раде и тренирају и имају све потребне квалитете да би бранили за тим какав је Борац. Показали су свој потенцијал још прошле сезоне и сада могу само да напредују - нагласио је Љубишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана