Леотар и Локомотива одлични на старту

С. Котараш, Р. Мијановић
Леотар и Локомотива одлични на старту

Бањалука/Требиње - Прво коло Премијер лиге БиХ за рукометаше није било најуспјешније за клубове из Републике Српске који су остварили само двије побједе и то обје у међусобним сударима.

Леотар је надиграо добојску Слогу (36:28), док је и Локомотива тријумфом на гостовању у Дервенти (36:30) одлично започела повратничку сезону у елити. Посебно расположени у редовима Требињаца били су Александар Гленџа са десет и Владо Драганић са седам погодака, док је голман Лука Радовић са 13 успјешних интервенција био најбољи појединац на мечу. Тренер Леотара Милан Симоновић истиче да је пут до побједе био много тежи и неизвјеснији него што то резултат показује.

- Оно што смо желели је да, пре свега, наметнемо свој ритам игре, што смо и успели. Радује ме што је моја екипа показала изузетну борбеност и дисциплину, на чему сам инсистирао све време. Показало се шта значи договор, трчање и залагање, и мислим да су то били пресудни моменти - нагласио је Симоновић.

Његов колега са супротне стране Данко Панић сматра да је утакмица била одлична, те да су контре домаћина биле пресудне за коначан резултат.

- Одличне одбране Радовића, те брзе контре највише су допринијеле да домаћин створи осјетну разлику. Ми нисмо били комплетни, али то никако не умањује заслужену побједу Леотара - додао је Панић.

Локомотива је помало изненађујуће славила у Дервенти.

- Утакмица је била добра и борбена, много боље смо је отворили од ривала, стекли предност коју смо у другом полувремену још и увећали, а онда паметном игром меч привели крају. Нема еуфорије иако смо победили директног ривала у тој некој борби за место у средини табеле. Међутим, уколико желимо да ови бодови добију на значају, морамо их “оверити” у наредном колу на свом терену, када нам у госте долази Горажде - истакао је тренер Локомотиве Жикица Милосављевић.

Дервенћани нису задовољни суђењем Горана Илића и Дејана Берјана, поготово неким одлукама у другом полувремену.

- Прво полувријеме је још и било добро, али смо у другом доживјели пад. Чињеница је да нисмо задовољни суђењем у наставку што је, уз нашу нешто лошију игру, и допринијело да доживимо пораз. Сада морамо видјети како да се што прије вратимо у нормалу и срећа је да смо за викенд слободни. У сриједу нам у госте долази Маглај и у тој утакмици ми немамо избора, побједа се намеће као императив - категоричан је тренер Дервенте Милорад Бјелошевић.

Славија је поражена на домаћем терену од Коњуха, док је још раније Борац положио оружје у Горњем Вакуфу.

Резултати

Вогошћа - Зрињски 28:24, Леотар - Слога (Д) 36:28, Славија - Коњух 23:29, Босна (В) - Маглај 36:21, Слога (ГВ) - Борац 26:24, Дервента - Локомотива 30:36, Горажде - Грачаница 27:28.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана