Латавијус Вилијамс, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: Могу поново да се вратим на стари ниво

Милан Зубовић
Латавијус Вилијамс, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: Могу поново да се вратим на стари ниво

Лакташи - Деби у дресу Игокее Латавијус Вилијамс неће памтити по лијепом јер је његов тим поражен од ФМП-а у шестом колу АБА лиге.

Добио је нешто мање од четири минута на паркету и за то вријеме уписао један скок без поена, а тренер Ненад Трајковић казао је да још није упознао тим па није желио да га користи превише. Признао је да није знао гдје долази, али је играо против једног садашњег саиграча.

- Стигао сам прије неколико дана и све је лијепо, добро су ме примили па не могу да се жалим. Морам све да их упознам, јер никога не знам, да се спријатељим с њима и видим начин на који играју. Против Зубчића сам играо док је био члан Нижњег Новгорода. Добар је играч, одличан шутер и волим начин на који игра. Ипак, лоше смо одиграли утакмицу. Промашили смо много шутева и нисмо испунили задатке у одбрани. Добио сам малу минутажу, нисам добро играо и нисам помогао тиму. Надам се да ћемо бити бољи идућег викенда - изјавио је Вилијамс за “Глас Српске”.

Прошле сезоне био је члан Валенсије, али није много играо јер је био повријеђен, тако да сада тражи повратак у форму.

- Иза мене је тежак период због повреде, током којег сам имао операцију и сада желим да се вратим на пријашњи ниво и играм као раније - рекао је Вилијамс.

Најбоље партије пружао је у руском Униксу, док је неколико сезона провео у Хувентуду, Севиљи, Билбаоу и поменутој Валенсији.

- Шпанија има врхунску лигу, а и Русија има прилично добру, те сам тамо играо са доста успјеха. Генерално гледајући, обје лиге су добре и план ми је да се једног дана вратим тамо и заиграм у било којој од њих - истакао је Вилијамс.

Момку који је рођен у Старквилу (Мисисипи) није сметала хладноћа у Русији, на коју се многи Американци жале.

- Немам неких посебних успомена из Русије и сјећам се само саиграча и успјеха који смо остварили прве године када смо стигли до четвртфинала и изгубили од ЦСКА, а друге смо добро играли у Евролиги, иако је неколико играча било повријеђено, али смо имали добру атмосферу. Сјећам се зиме, али волим хладноћу, док сам доста времена проводио у затвореном, тако да је скоро нисам ни осјетио и не могу да се пожалим на то. Валенсија је била одлична јер када сам дошао, она је освојила првенство. Жао ми је што сам био повријеђен током већег дијела па нисам играо - закључио је Вилијамс.

Ништа од НБА

Вилијамс је био 48. пик на НБА драфту 2010. године када га је изабрао Мајами као члана Талсе севентисиксерса, која је наступала у Развојној лиги, али је одмах прослијеђен Оклахоми и никад није заиграо у НБА лиги. Два пута био је проглашен за најспектакуларнијег играча шпанске лиге (2012. и 2015).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана