Лакташи доказали да су добар домаћин

Никола Лучић
Лакташи доказали да су добар домаћин

Лакташи - Чланови репрезентације Србије у сједећој одбојци, коју већином чине играчи из Републике Српске, презадовољни су условима које су имали у Лакташима, у оквиру првог дијела припрема за Европско првенство у Мађарској од 13. до 21. јула.

Изабраници селектора Дарка Пепића на првенству Старог континента покушаће да изборе визу за Европски шампионат наредне године и тамо дођу у позицију да нападну медаљу, а након припрема у Српској, предстојећег викенда очекује их учешће на престижном турниру који ће бити одржан управо у Мађарској.

- Ове припреме омогућавају свима да се окупе око заједничког циља и постигну зацртани резултат и кроз овакве ствари желимо да унаприједимо социјализацију особа са инвалидитетом. Потребна нам је успјешна сарадња Републике Српске и Србије, која ће нам бити од велике помоћи и дати шансу да кренемо неким путем који ће бити заснован на квалитету а и ономе што ће на практичан начин бити промовисано. Најважније је да се заједништво Србије и Српске на овај начин показује у најбољем свјетлу и желимо да то и даље напредује - рекао је новоизабрани предсједник Савеза сједеће одбојке инвалида Србије Мирољуб Богдановић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић рекао је да ће министарство увијек бити ту да у складу са својим могућностима помогне развоју сједеће одбојке.

- Дошао сам да подржим селекцију Србије, прије свега зато што у тиму има највише играча из РС. Посебно ми је драго што су се особе са инвалидитетом опредијелиле за спорт, они су у рату показали своју храброст и желим им да донесу медаљу из Мађарске ове године - изјавио је Милуновић.

Капитен селекције Србије Стеван Црнобрња нагласио је да припреме прођу јако брзо и да се играчи труде да пруже свој максимум да би првенство дочекали у доброј форми.

- Велика је разлика у годинама између репрезентативаца, имамо играче од 18 и 40 година, али и поред тога уз квалитетне припреме можемо да направимо квалитетан резултат - нагласио је Црнобрња.

 

Јаћимовић

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић казао је да ће министарство наставити да помаже репрезентацији и пожелио јој много среће на Европском првенству, као и новом руководству савеза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана