Kuzmić otvorio košarkaški teren na otvorenom u Doboju

Srna
Kuzmić otvorio košarkaški teren na otvorenom u Doboju

Doboj - Košarkaš “Reala” iz Madrida Ognjen Kuzmić danas je u dobojskom naselju Pijeskovi otvorio obnovljeni košarkaški teren na otvorenom koji će nositi njegovo ime.

Kuzmić, koji je rođen u Doboju, izrazio je zadovoljstvo što će zainteresovani moći u košarci da uživaju na profesionalnom terenu.


On je budućim šampionima uz svoju sliku na poligonu ostavio simboličnu poruku “Nikada ne smijete odustati. Pobjednici nikada ne odustaju, a oni
koji odustaju nikada ne pobjeđuju”.

Rekonstrukciju košarkaškog trena omogućila je kompanija “Mocart bet” u okviru humanitarno-sportskog karavana “100 terena za jednu igru” tokom kojeg je do sada obnovljeno 64 sportska terena.

Predstavnik “Mocart beta” Borjan Popović rekao je novinarima da je riječ o prvom od pet terena koji će biti obnovljeni u Republici Srpskoj sa ciljem omasovljenja i podrške sportu.

“Igralište je sada teren sa specijalnom podlogom po FIBA licenci, profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama”, rekao je Popović i zahvalio Kuzmiću što se odazvao ovoj akciji.

On je naveo da je misija ove kompanije da rekonstrukcija 100 terena i da tako pošalju poruku o važnosti sporta, druženja među vršnjacima, te zdravog načina života.

Prije otvaranja terena organizovana je revijalna utakmica mladih Košarkaškog kluba “Findo” iz Doboja.

Ognjen Kuzmić je košarku počeo trenirati u dobojskom klubu “Findo”, a ovim sportom profesionalno se počeo baviti 2007. godine kada je počeo da igra za “Borac Nektar” iz Banjaluke. U 2013. godini postao je član “Golden Stejt Voriorsa” u NBA ligi, a od 2017. godine igra za “Real Madrid”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana