Кузмић отворио кошаркашки терен на отвореном у Добоју

Срна
Кузмић отворио кошаркашки терен на отвореном у Добоју

Добој - Кошаркаш “Реала” из Мадрида Огњен Кузмић данас је у добојском насељу Пијескови отворио обновљени кошаркашки терен на отвореном који ће носити његово име.

Кузмић, који је рођен у Добоју, изразио је задовољство што ће заинтересовани моћи у кошарци да уживају на професионалном терену.


Он је будућим шампионима уз своју слику на полигону оставио симболичну поруку “Никада не смијете одустати. Побједници никада не одустају, а они
који одустају никада не побјеђују”.

Реконструкцију кошаркашког трена омогућила је компанија “Моцарт бет” у оквиру хуманитарно-спортског каравана “100 терена за једну игру” током којег је до сада обновљено 64 спортска терена.

Представник “Моцарт бета” Борјан Поповић рекао је новинарима да је ријеч о првом од пет терена који ће бити обновљени у Републици Српској са циљем омасовљења и подршке спорту.

“Игралиште је сада терен са специјалном подлогом по ФИБА лиценци, професионалним конструкцијама, зглобним обручима и клиритним таблама”, рекао је Поповић и захвалио Кузмићу што се одазвао овој акцији.

Он је навео да је мисија ове компаније да реконструкција 100 терена и да тако пошаљу поруку о важности спорта, дружења међу вршњацима, те здравог начина живота.

Прије отварања терена организована је ревијална утакмица младих Кошаркашког клуба “Финдо” из Добоја.

Огњен Кузмић је кошарку почео тренирати у добојском клубу “Финдо”, а овим спортом професионално се почео бавити 2007. године када је почео да игра за “Борац Нектар” из Бањалуке. У 2013. години постао је члан “Голден Стејт Вориорса” у НБА лиги, а од 2017. године игра за “Реал Мадрид”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана