Kurćubić bar privremeno mijenja Krunića

Siniša Kotaraš
Kurćubić bar privremeno mijenja Krunića

Banjaluka - Branislav Krunić nije više šef stručnog štaba Krupe, a na klupi premijerligaša iz kanjona Tijesno, do pronalaska trajnog rješenja, sjediće Petar Kurćubić.

Do ovoga je došlo nakon što je Krunić, poslije serije lošijih rezultata, ponudio ostavku koju su čelnici Krupe prihvatili.

- Nakon serije lošijih rezultata, iz moralnih razloga sam predložio upravi kluba da se rastanemo i poslije kraćeg sastanka su to oni i prihvatili. Pokušaćemo da na ovaj način probudimo ekipu i, možda, okrenemo sreću u našu korist. Ne mogu da se požalim, imao sam dobru saradnju sa svima u Krupi na Vrbasu, ali nije išlo, iako smo se svi zajedno trudili da radimo najbolje što možemo - potvrdio je ovu vijest Branislav Krunić, koji je na klupu sjeo u junu.

Što se tiče organizacije i ljudi u klubu, nekadašnji prvotimac i sportski direktor Borca priča samo u superlativu.

- Krupa će mi ostati u zaista lijepoj uspomeni. To mi je bio prvi samostalni posao u Premijer ligi, stekao sam zaista veliko iskustvo i ostaćemo u korektnim odnosima, baš kao što smo bili i dok smo sarađivali. Naravno, želim ekipi sve najbolje u završnici prvog dijela sezone i vjerujem da su sposobni da izbore opstanak. Naruku im ide i to što se vraća veliki dio povrijeđenih igrača - naglasio je Krunić.

I u klubu ističu da im je žao zbog rastanka sa dojučerašnjim trenerom, ali i da je to možda i najbolje rješenje za ekipu.

- Razišli smo se zaista prijateljski i krajnje korektno, baš kao što je i bila naša saradnja tokom ovih posljednjih mjeseci. Bio je korektan i želimo da mu zahvalimo za sve što je uradio tokom boravka u klubu. Njega će, dok ne pronađemo trajno rješenje, zamijeniti Petar Kurćubić, a ostaće i svi ostali članovi stručnog štaba - istakao je direktor Krupe Mihajlo Bučinski. 

Što se tiče planova za naredni period, Krunić je naglasio da ima samo jednu želju.

- Trenutno mi je najvažnije da 14. oktobra odbranim diplomski rad i dobijem UEFA Pro licencu. Nakon toga, želim samo da se dobro odmorim, pa da onda vidim šta dalje. Nisam ništa konkretno planirao, ali se nadam da će do proljećnog dijela prvenstva već nešto ispasti. Uostalom, iako sam relativno nov, već sam naučio da je trenerski posao takav da nikada ne znaš kada ćeš početi, a još manje kada ćeš prestati da radiš - zaključio je Krunić.

Debi na klupi Kurćubić će imati već sutra u osmini finala Kupa RS, kada premijerligaš gostuje kod Rudar Prijedora, a prvi prvenstveni izazov biće mu meč 14. kola Premijer lige protiv Radnika 21. oktobra.

Dvije pobjede

Krunić je kao trener Krupe u 13 odigranih utakmica u okviru Premijer lige ostvario dvije pobjede, pet remija i doživio šest poraza, uz gol-razliku 17:22. U okviru Kupa BiH Krupa je eliminisana od Zrinjskog u osmini finala, i to tek nakon izvođenja jedanaesteraca, dok su u Kupu Republike Srpske izborili plasman u osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana