Krupa zakazala u u realizaciji

Siniša Kotaraš
Krupa zakazala u u realizaciji

Banjaluka - Prvotimci premijerligaša iz kanjona Vrbasa, ekipe Krupe, odradili su petnaestodnevne pripreme u Medulinu i sa radom će nastaviti na svom stadionu u Krupi na Vrbasu.

U stručnom štabu Krupe zadovoljni su onim što je urađeno u Medulinu, a stratega Petra Kurćubića nije pretjerano zabrinula činjenica da je njegov tim doživio tri poraza u četiri odigrane kontrolne utakmice.

- Veoma sam zadovoljan jer mislim da smo odradili zaista dobre i kvalitetne pripreme. Imali smo zaista sjajne i odlično pripremljene terene, na raspolaganju nam je bio i onaj sa veštačkom travom, što je nama posebno odgovaralo. Tu smo i odradili najveći deo treninga. Na kraju, i vreme nas je poslužilo, tako da smo, u suštini, uradili sve ono što smo planirali - istakao je Kurćubić.

Što se tiče kontrolnih mečeva, Kurćubić tvrdi kako porazi ne moraju ništa da znače.

- Igrali smo te utakmice sa krajnje kvalitetnim i ambicioznim rivalima, punim samopouzdanja. Nijedna ekipa nas nije nadigrala i pored tri poraza. Protiv svih smo bili u najvećem delu susreta ravnopravni, a zakazali smo jedino u realizaciji stvorenih prilika kojih smo imali dosta. Uostalom, bolje je da smo igrali sa takvim rivalima nego da smo nasuprot sebe imali grupu rekreativaca - tvrdi Kurćubić.

U Krupi ističu i kako su zadovoljni činjenicom da su ih zaobišle teže povrede uobičajene za pripremni period.

- Jedino nas brine povreda Stefana Savića koji je još u prvoj utakmici protiv Kopera dobio jak udarac u koleno i trenutno je van stroja. Istina, bilo je i onih lakših koje su nastale, uglavnom, na ovim utakmicama a u pitanju su čisto sportske povrede, od udarca. Sve su one rešene bez većih problema, uz dan ili dva poštede - zaključio je trener Krupe.

Prvotimci su, po povratku iz Medulina dobili dva slobodna dana, a sa pripremama se nastavlja od utorka. Krupljani će već u srijedu imati novu provjeru, utakmicu sa Kozarom iz Gradiške, dok je “generalka” planirana za subotu kada će u Krupi na Vrbasu gostovati Rudar Prijedor.

Pobjeda protiv Osijeka

U posljednjoj utakmici na pripremama u Medulinu, fudbaleri Krupe su zabilježili prvu pobjedu. Sa 2:0 su savladali drugi tim hrvatskog prvoligaša Osijeka, a strijelac oba pogotka bio je ovozimsko pojačanje Nikola Mandić, u 54. i 77. minutu.

- Napokon smo odigrali onako kako smo celo vreme i želeli. Imali smo dobar posed i protok lopte,  stvorili veliki broj šansi, dve realizovali i kući smo se vratili mnogo raspoloženiji - istakao je trener Krupe Petar Kurćubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana