Крупа заказала у у реализацији

Синиша Котараш
Крупа заказала у у реализацији

Бањалука - Првотимци премијерлигаша из кањона Врбаса, екипе Крупе, одрадили су петнаестодневне припреме у Медулину и са радом ће наставити на свом стадиону у Крупи на Врбасу.

У стручном штабу Крупе задовољни су оним што је урађено у Медулину, а стратега Петра Курћубића није претјерано забринула чињеница да је његов тим доживио три пораза у четири одигране контролне утакмице.

- Веома сам задовољан јер мислим да смо одрадили заиста добре и квалитетне припреме. Имали смо заиста сјајне и одлично припремљене терене, на располагању нам је био и онај са вештачком травом, што је нама посебно одговарало. Ту смо и одрадили највећи део тренинга. На крају, и време нас је послужило, тако да смо, у суштини, урадили све оно што смо планирали - истакао је Курћубић.

Што се тиче контролних мечева, Курћубић тврди како порази не морају ништа да значе.

- Играли смо те утакмице са крајње квалитетним и амбициозним ривалима, пуним самопоуздања. Ниједна екипа нас није надиграла и поред три пораза. Против свих смо били у највећем делу сусрета равноправни, а заказали смо једино у реализацији створених прилика којих смо имали доста. Уосталом, боље је да смо играли са таквим ривалима него да смо насупрот себе имали групу рекреативаца - тврди Курћубић.

У Крупи истичу и како су задовољни чињеницом да су их заобишле теже повреде уобичајене за припремни период.

- Једино нас брине повреда Стефана Савића који је још у првој утакмици против Копера добио јак ударац у колено и тренутно је ван строја. Истина, било је и оних лакших које су настале, углавном, на овим утакмицама а у питању су чисто спортске повреде, од ударца. Све су оне решене без већих проблема, уз дан или два поштеде - закључио је тренер Крупе.

Првотимци су, по повратку из Медулина добили два слободна дана, а са припремама се наставља од уторка. Крупљани ће већ у сриједу имати нову провјеру, утакмицу са Козаром из Градишке, док је “генералка” планирана за суботу када ће у Крупи на Врбасу гостовати Рудар Приједор.

Побједа против Осијека

У посљедњој утакмици на припремама у Медулину, фудбалери Крупе су забиљежили прву побједу. Са 2:0 су савладали други тим хрватског прволигаша Осијека, а стријелац оба поготка био је овозимско појачање Никола Мандић, у 54. и 77. минуту.

- Напокон смо одиграли онако како смо цело време и желели. Имали смо добар посед и проток лопте,  створили велики број шанси, две реализовали и кући смо се вратили много расположенији - истакао је тренер Крупе Петар Курћубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана