Крунићев дан из снова

Глас Српске
Крунићев дан из снова

Милано - Члан Милана од јуче је и званично Раде Крунић, који је успјешно прошао медицинске тестове и ставио параф на четворогодишњи уговор.

Милан и Емполи одавно су договорили трансфер момка из Фоче вриједан осам милиона евра, а Крунић ће у идуће четири године инкасирати 4,8 милиона евра. У пратњи особља клуба Крунић је јуче ујутро стигао на прегледе у “Ла Мадонина” клинику, а све претраге завршио око 14 часова и насмијан кренуо пут “Сан Сира”. Тамо је озваничио сарадњу и најсрећнији дан у животу, јер је иза њега заиста дуг и трновит пут, са много препрека које је, на срећу, успјешно савладао. “Росонери” су далеко од најбољих дана, али дрес једног од два најбоља клуба у Италији могу да носе само одабрани. Крунић од јуче то јесте, а још већа је част када баш вас изаберу легенде клуба Паоло Малдини и Звонимир Бобан.

Управо су њих двојица били задужени да заврше посао у вези са ангажовањем фудбалера средине терена са наглашеним офанзивним карактеристикама. Крунић им је “легао” као играч и као особа, па су процијенили да је баш он један од момака који ће покушати да врате Милан у сами врх италијанског фудбала. Потврдан одговор добили су и од Марка Ђанпаола, који ће у идућих неколико дана и званично бити промовисан у тренера, а који је једну сезону тренирао Крунића у Емполију.

Пред Малдинијем је још много посла јер за релативно мало новца у европским размјерама мора да склопи тим који би идуће сезоне коначно дохватио мјесто које води у Лигу шампиона. Посебно шкрипи у везном реду, па је на мети Лоренцо Пелегрини из Роме, чија је откупна клаузула 30 милиона евра. “Росонери” би тај износ могли да плате у двије рате. Медији на “чизми” преносе да се Малдини састао и са агентима Стефана Сенсија и Амадуа Дијаваре.

Члан Сасуола је привукао пажњу на себе играма прошле сезоне, говорило се и о интересовању Барселоне, али први је реаговао Милан, који је вољан да издвоји 15 милиона евра. Са друге стране, Дијавара се није наиграо у Наполију, па Карло Анћелоти нема ништа против продаје, која би Наполитанцима могла да донесе такође 15 милиона евра.

Очигледна је Малдинијева намјера да, за разлику од претходника, добро изваже све плусеве и минусе, па тек онда крене у операцију довођења играча. У таквом окружењу сви пристигли момци, па и Крунић, имаће једнаку почетну позицију да се изборе за минутажу јер је очигледно да Милан неће куповати играче којима име гарантује мјесто у почетној постави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана