Krunić zvanično sjeda na klupu Krupe

Darko Pašagić
Krunić zvanično sjeda na klupu Krupe

Banjaluka - Dosadašnji kormilar i igrač prvoligaša Željezničar sport tima Branislav Krunić u narednoj sezoni biće šef stručnog štaba premijerligaša Krupe.

Već desetak dana njegovo imenovanje spominjalo se kao realnost, ali je zvaničan dogovor postignut juče i on će već danas u 16 časova obaviti prozivku ekipe iz kanjona Tijesno koja će označiti početak priprema za narednu sezonu.

- Pregovarali smo nekoliko dana sa Krunićem i na kraju je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. On će prijepodne saopštiti ko će s njim biti u stručnom štabu, a poslijepodne će biti predstavljen medijima - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Krunić iza sebe ima sjajnu igračku karijeru, a posljednje tri godine proveo je u Željezničar sport timu, gdje je bio i trener i igrač. Kada je došao na Predgrađe u julu 2015, ekipa se tek plasirala u Treću ligu Srpske, grupa zapad, a onda je uslijedio strelovit uspon, prvo Druga, pa zatim Prva liga u kojoj je ove sezone osvojeno deveto mjesto.

- Proveo sam tri lijepe godine u Željezničar sport timu, ali došlo je vrijeme za nove izazove, a dolazak u klub iz kanjona Tijesno to svakako jeste. Tim sa Predgrađa će zauvijek ostati u mom srcu i kada mi se god ukaže prilika da pomognem, biću im na usluzi - naglasio je Krunić.

Po njegovim riječima, spreman je da se upusti u sve izazove koje nosi klupa premijerligaša.

- Biće ovo za mene novo iskustvo, ali vjerovatno i definitivan kraj igračke karijere, što mi, iskreno, jako teško pada. Što se tiče UEFA pro licence, ostao mi je još samo diplomski i njega ću riješiti najkasnije do septembra. Drago mi je što sam postigao dogovor sa veoma dobro organizovanim klubom, koji je jedan od trenutno najstabilnijih po mnogim segmentima u Premijer ligi. Sredina su u kojoj ima dosta prilike da se trenerski napreduje, a sama činjenica da su u posljednjih devet godina imali samo dva trenera to dokazuje - istakao je Krunić.

Rekao je da će u dogovoru sa čelnicima Krupe izabrati svoje pomoćnike.

  • Nije bilo potrebe da dovodim nekog sa sobom, jer u Krupi ima dosta kvalitetnih pojedinaca sa kojima ću sarađivati. Najvjerovatnije da će stručni štab ostati isti kao i kod mog prethodnika Slobodana Starčevića, koji je sa ovim timom napravio pravi bum i biće jako teško to ponoviti. Međutim, izazova se ne bojim iako je Krupa u prethodnoj sezoni ostala bez najboljih igrača - dodao je Krunić.

Karijera

Branislav Krunić je započeo igračku karijeru u Leotaru sa kojim je 2003. godine bio prvak BiH, a isti uspjeh ponovio je osam godina kasnije sa banjalučkim Borcem. Osim ova dva kluba, igrao je za slovenačku Olimpiju, ukrajinski Volin Lutsk, te ruske klubove Tom Tomsk, Moskvu i Dinamo Brijansk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana