Крунић нови тренер Крупе

Душан Репија
Крунић нови тренер Крупе

Бањалука - Нови тренер Крупе већ данас би могао постати Бранислав Крунић, који је обавио разговоре са челницима клуба и постигао начелан договор.

Ово је јуче потврдио предсједник Крупе Драшко Илић, који ипак није рекао да је све завршено, али да је договор на видику.

- Тачно је да смо разговарали и да смо врло близу договора. Већ данас или сутра све би могло бити готово - казао је Илић.

Ни тренер-играч бањалучког Жељезничар Спорт тима није био много причљивији, али је рекао да је са Илићем обавио коректан и конкретан разговор, те да су обје стране приближиле ставове. Како сада ствари стоје, Крунић ће бити трећи тренер Крупе у протеклих девет година јер су Мирослав Балабан и Слободан Старчевић за по четири и по године направили одличан посао. Мали клуб из Крупе на Врбасу био је у најнижем рангу прије девет година, а ове је играо финале Купа БиХ и заузео шесто мјесто у Премијер лиги. Сличан посао започео је и Крунић у Жељезничару, а сада ће покушати да настави континуитет претходника у Крупи. Он је недавно био на обавезној пракси у Русији и испунио претпосљедњи услов да добије про лиценцу, а до тога га дијели само завршни испит. Редовним путем одбрана дипломског рада неће бити заказана прије септембра, што би значило да Крунић неколико уводних кола нове сезоне не би могао водити клуб као главни тренер. Међутим, када се деси оваква ситуација да тренеру недостаје само коначни папир, а у међувремену добије посао, челници ФС БиХ изађу у сусрет, па је врло вјероватно да Крунић прије почетка сезоне добије прилику да одбрани свој рад.

Фајић у Вележу

Нападач Нусмир Фајић више неће носити дрес Крупе, јер је договорио сарадњу са Вележом. Он је пети играч који је напустио кањон Тијесно, рачунајући Александра Вукотића, за којег је клуб добио обештећење од 345.000 евра. По завршетку сезоне опрему су раздужили Горан Галешић (Флоријана, 10.000 евра), Радосав Алексић (Радник) и Неврес Фејзић (Слога Симин Хан).

- Када дефинитивно ријешимо питање тренера, крећемо у реализацију довођења играча - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана