Крунић да настави гдје је Старчевић стао

Дарко Пашагић
Крунић да настави гдје је Старчевић стао

Бањалука - Бранислав Крунић од јуче је и званично шеф стручног штаба Крупе, са којом ће покушати да настави тамо гдје је стао његов претходник, Слободан Старчевић.

На званичном представљању није речено на колико су двије стране потписале сарадњу, али је предсједник клуба Драшко Илић истакао да је то најмање важно те да је овај клуб познат по томе што не мијења тренере послије два или три пораза у низу. И заиста, у претходних девет година, од када је почео успон клуба из Крупе на Врбасу, на његовој клупи сједила су само два стручњака - Мирослав Балабан и поменути Старчевић.

- Очекујем да имамо дугу и успјешну сарадњу, бар на нивоу каква је била са Старчевићем. Убијеђен сам да ћемо имати коректан однос, а главни циљ ће нам бити да наставимо афирмацију младих играча. У том правцу имамо сарадњу са неколико клубова из четири-пет општина ФБиХ, одакле нам долазе млади играчи. Такође, имамо сопствени омладински погон и из њега желимо да црпимо гро прве екипе - рекао је Илић.

Међутим, јасно је да ће у идућих двадесетак дана играчки кадар морати да буде освјежен играчима који имају искуство играња у Премијер лиги. Крупу су до сада напустили голман Неврес Фејзић (Слога, Симин Хан), дефанзивац Радосав Алексић (Радник), везни фудбалер Горан Галешић (Флоријана, Малта) те нападач Нусмир Фајић (Вележ). Неколико кола прије краја прошле сезоне у белгијски Беверен прешао је капитен Александар Вукотић за рекордно обештећење од 345.000 евра. На синоћној прозивци није се појавило ниједно ново лице, али ће се тај тренд зауставити у идућих неколико дана, када се очекује долазак првих појачања. Нови стратег радо би у свом тиму волио да види доскорашње саиграче и ученике Дејана Босанчића и Бојана Марковића, али о њиховим евентуалним доласцима морају да се договоре челници Крупе и Жељезничара.

- Велика ми је част што сам добио овакву шансу иако практично још немам ни лиценцу за вођење клуба у Премијер лиги. Надам се да ће тај папир ускоро бити у мојој руци, а прије свега, вјерујем да ћу оправдати повјерење које ми је указано - рекао је Крунић.

Његов први сарадник биће Петар Курћубић, а чланови стручног штаба још су Мирослав Балабан, Марко Мазалица и Мирандо Петрић. Миодраг Морача ће убудуће бити задужен за спортска питања. Крупа ће до 1. јула тренирати на свом терену, а затим, као и ранијих година, обавити припреме на Златибору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана