“Кројачи” оптимисти без обзира на табелу

Душан Репија
“Кројачи” оптимисти без обзира на табелу

Дервента - Фудбалере Телстилца на пут ка опстанку у Првој лиги РС повео је Данимир Милкановић, који је од јуче имао први радни дан у Дервенти и прозивком играча означио почетак припрема за наставак сезоне.

Послије неколико сезона у којима су “кројачи” већ до зимске паузе имали довољну бодовну залиху за опстанак, ситуација је сада много компликованија. У 16 утакмица скупили су само 14 бодова, а на клупи су се измијењала три тренера. Додатна отежавајућа околност је што из лиге испадају најмање три, а у најцрњем расплету по српске клубове у Премијер лиги, чак пет прволигаша, па ће бити све отворено и врло неизвјесно у преосталих 16 кола укључујући и десет послије подјеле лиге на плеј-оф и плеј-аут.

- Нова управа клуба ангажовала ме је да покушамо изборити опстанак. Искрено и не гледам табелу превише, пола лиге је у тешкој позицији и свима ће бити мање-више тешко. Покушаћемо да се што боље припремимо кроз шест седмица рада и спремно дочекамо прву утакмицу, али и све остале, јер ће свака бити практично квалификациона - рекао је Милкановић.

На синоћњем првом тренингу требало је да се појаве и нова лица, али Милкановић није желио да се залијеће.

- Појачања ће бити сигурно, морамо да ангажујемо неколико искусних играча и у договору са новим спортским директором Чедомиром Ћулумом покушаћемо да пронађемо играче који имају искуство играња у овом рангу такмичења. Увијек је тешко у јануару изабрати адекватна појачања, али мислим да ћемо успјети - рекао је Милкановић.

Екипу за сада није напустио ниједан играч из првог дијела сезоне, а радује га и одлука голмана Дејана Плиснића.

- Иако је најављивао могућност да заврши каријеру, моћи ћу да рачунам на њега, што је велики плус за нас - закључио је Милкановић.

Добри услови

За разлику од већине клубова у Српској, Текстилац ће имати добре услове да цјелокупне припреме обави код куће, с обзиром на то да је прије неколико мјесеци завршен помоћни терен са вјештачком подлогом.

- На терену нема снијега и моћи ћемо да радимо без проблема, па мислим да ћемо у том сегменту бити у бољој позицији него остали - рекао је Милкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана